Ova e-mail adresa je zasticena od spam robota, vidljiva je samo ako je ukljucen Javascript.

Mala svijeća

mt_ignore

Svaki putnik na putu znanja katkad padne i posrne pod silinom informacija. Crnilo i mrak koje nas vreba na ovom putu može nas posve obuzeti i skrenuti s našeg puta. Stoga tebi putniče poručujem: što je tama mračnija to je manje svijetla potrebno za potpuni sjaj, jer kad u mračnoj sobi i mala svijeća bi upaljena, ona je sposobna osvijetliti i najmračnije kutove sobe. Stoga, neka ovo bude posveta toj malo svijeći, kad te tama obuzme, ti putniče, sjeti se male svijeće, upali je i neka te vodi na tvom putu.

 

Sretno putniče!

 

Kreacija

mt_ignoreKreacija je jedinstven izraz i manifestacija razigrane i slobodne ljudske misli. Pletenje košare, slikanje slike, kompoziranje pjesme, šivanje košulje, pravljenje orgonita, izrada kipa, oblikovanje i uređivanje svog vrtla, izum nekog novog neobičnog uređaja su sve primjeri u kojem se neobična ljudska mašta i vizija može kroz kreativni proces izraziti, manifestirati i postati vidljiva iz domene sna, vizije u svima nama prepoznatljivu 3D stvarnost. Kreator svoju kreaciju u završnoj fazi oblikuje svojim rukama unoseći sebe, svoju energiju, svoje ideje, svoju intenciju u svoj završni rad. Kreativnost je odlika svakog ljudskog bića. To je prilika u kojem bez ikakvog upliva nekog autoriteta, potrebe za zadovoljavanjem bilo koga, osim svog plana i cilja čovjek može uistinu biti slobodan odnosno osloboditi svoju originalnu misao.

Svaka kreacija sadrži energiju kreatora, ako kreator izrađuje svoje kreacije s visokim vibracijama i njegov rad odražava tu energiju. Stoga su svi ručni radovi jedinstveni i neobični i neusporedivo bolji, iako možda ne tako savršeni i besprijekorni kao neki proizvodi koji se serijski proizvode u nekoj tvornici u pravilu od loše plaćenih radnika ili bezosećajnih robota. Ako majka svom djetetu plete kapu, vestu ili košulju s osjećajem ljubavi, ta kapa doslovno sadrži majčinu ljubav koja čuva djetetovu glavu. Ako stari djeda plete košaru za voće s ciljem da plodovi u njoj duže traje i budu ukusniji, oni će to i biti. Toliko su moćne naše kreacije, kreacije ljudskih ruku.

Prilikom izrade zapera, katkad se čudim sam sebi, koja je to moćna pokretačka energija i misao u meni, da od 50-ak i više dijelova, samih po sebi besmislenih, koje trenutno vidim razbacane na radnom stolu sastavim jedno smisleno, funkcionalno, originalno i korisno djelo. Međutim, ta moja kreacija me nikad ne zadovoljava, već uvijek nalazim nešto što se može promijeniti, unaprijediti. Tako da čak i prije završetka izrade jedne kreacije, već sanjam, planiram i znam što raditi sljedeći put. Ekspanzija misli i tok energije su beskonačani, što svakako odražava i našu ljudsku beskonačnu prirodu.

mt_ignoreNe mislim da ikoje uzbuđenje, zbog kojega bi moglo zatreperiti ljudsko srce, može nalikovati na ono koje osjeti izumitelj kad vidi kako se nešto što je sam osmislio u svom mozgu pretvara u uspjeh... Takvi osjećaji dovode do toga da čovjek zaboravlja na hranu, spavanje, prijatelje, ljubav, baš na sve.

Nikola Tesla

Kad bolje promislim, svaka osobna kreacija je dostizanje savršenstva, jer oslobođen pritiska novca, vremena i ostalih faktora, čovjek-kreator samo hoće udovoljiti svojoj želji, svojoj viziji, svom originalnom planu. Tad kreacija postaje majstorija, a kreator postaje majstor usavršavanja, majstor usavršavanje sebe i okoline.

Moja osobna intencija i misao koja me vodi u izradi orgonita, zapera i sličnih stvari i uređaja je misao o slobodi čovjeka. Slobodi od bolesti, slobodi od bilo kakve represije i lažnog autoriteta, slobodi od bilo kakvog zagađenja planete ili negativnog utjecaja bilo koga ili bilo čega na našu planetu i sve živo na njoj. Smatram da svojim kreacijama pomažem sebi, svojoj braći i sestrama s kojima sam zajedno došao sada i ovdje na planetu, te samoj planeti, odnosno našoj Majci Zemlji. U ovom prijelaznom periodu ljudske civilizacije, dok još nismo svjesni svoje prave unutarnje snage, mislim da te moje kreacije mogu pomoći svakome na tom svjetlosnom putu. One su izraz moje ljubavi prema planeti, prema svakom čovjeku, svakom živom biću koje obitava na njoj.


mt_ignore

Divine Compass by Akiane

Jači i od oluje!

mt_ignore

Članak je napisan u trenutku inspiracije pri pogledu na gornju fotografiju slikanu dana 09.05.2015. nad Splitom (kliknite za veću). Pohvale čitateljici na vještoj ruci, dobrom oku i veličanstvenoj intenciji da se nađe tamo gdje treba i kada treba da nam svima daruje ovu fenomenalnu fotografiju.

 

Pozdrav svoj djeci svjetla što su kreirali ovakav prekrasan prizor nad našim Splitom. Fotografija ujedno simbolizira stanje čovječanstva u ovom trenutku. Dok se ogromna tama nadvila nad cijelom ljudskom civilizacijom u obliku tehnokratsko-kapitalističkog robovlasničnog sistema lišenog ikakve empatije i humanosti koji nemilosrdno gazi po prirodi, životinjama, cijelom eko-sustavu, ljudima, doslovno fizički (ratovi, glad, bijeda, bolesti, ekonomska i porezna represija), tako i psihički i mentalno (zatupljenost, depresija, poslušnost), sve nas je više koji sanjamo naš stari san zapisan u našoj DNK, ali i konkretno i radimo na izgradnji budućnosti koju pomalo donosimo na vidjelo dana iz dalekih vremena prve ljudske civilizacije. Budućnosti u kojoj je glavni zakon ne činiti štetu nikome (sebi, drugim ljudima, životinjama, svim svjesnim entitetima pa i planeti Zemlji) i biti motiviran samo ljubavlju, a ne pohlepom ili strahom. Društvo ljudi i životinja pod okriljem majke Zemlje u kojem nema ograda, zidova, sefova, sigurnosnih kamera, banaka, kamata, kredita, bolnica, vojske, policije, sudaca, država, iluzornih granica, podjela, škola, tvornica, rudnika, svega onoga što su nam 'uvalili' i čime su nas dobro isprogramirali u zadnjih par tisuća godina.

Zapamtite svi ste vi djeca svjetla, vaša prošlost nikoga ne zanima, lutanja, strahovi, krive odluke, padovi, sve su to posrtanja pacijenta koji se budi nakon duboke kome i ponovno se uči hodati, govoriti, izražavati, prisjećajući se starih vještina pohranjenih duboko u sebi, ali i u svakoj vlati trave, kamenu i stablu, u svemu prirodnom što nas okružuje. Kao što ozlijeđenom treba puno njege, brige, ljubavi i razumijevanja da ozdravi,  tako se i vi postavite prema sebi, ne žurite, ne budite strogi prema sebi i ne brinite se radi svojih grešaka, imate svo vrijeme na svijetu za ljubav i učenje. Vi ste dragi moji kreatori svijetova, svaki vaš udah je novi početak, novo rođenje, novi treptaj u prostranstvu svemira, jer svaki ljudski udah otvara bezbrojne mogućnosti, omogućuje rađanje bezbroj kreativnih misli, novih snova na radost cijelog univerzuma koji će vam pohrliti da vam pomogne u ostvarivanju svega što ste zamislili.

Pogonjena ljubavlju, ljudska misao nema granica. Zbog toga nas se i plaše, jer smo najveličanstvenija bića u svemiru. Stoga i ovoliko mraka oko nas i u nama, jer se par idiota zajunilo da može kontrolirati sve i svakoga u ovoj dimenziji na Zemlji. Da li to rade radi hira, osobne zabave ili samo istražuju dokle mogu ići pogonjeni crnilom i čistim zlom, sasvim je nebitno. Nebitno je i tko su oni i kako sebe nazivaju (masoni, crni svećenici, kabala, bilderberzi, gušteri, k..../palci). U cijeloj priči bitno je samo kako ćemo mi iskoristiti svaki naš budući udah. Da li da i dalje slušamo glupane (pope, učitelje, predsjednike vlade, direktore svemira), gutamo gluposti i radimo gluposti ili da napokon poslušamo svoje srce, slijedimo naše osjećaje i upotrijebimo veličanstvenu božansku snagu pohranjenu u svakoj stanici našeg tijela i da kreiramo prelijepu budućnost, odnosno našu sadašnjost, upravo onakvu kakvu mi želimo. Pitam se što nas spriječava u tome? Zašto ne biti u lokomotivi i osjećati svjež miris nove avanture i lijepih novih događaja, a ne sjediti u zadnjem vagonu i gutati ispušne plinove starih programa i gluposti naših 'brižnih' odgajatelja i tutora?

Rupa ispunjena žarkim zrakama sunca u crnilom zahvaćenom nebu iznad Splita je svjetlost nas djece koja se bude iz tisućljetnog sna. Mi koji kreiramo bolje mjesto za život pod suncem. Prvo našim snovima, našim mislima pa potom i našim djelima. Kreirajte i vi svoja prostranstva ljubavi. Počnite od svojih osjećaja, od svog tijela, svoje obitelji, prijatelja, pa se širite i dalje na sve što vam dođe u vaš vidokrug, jer sve što vam dođe u vaš fokus je upravo ono što ste tražili i s time ste povezani i samim time odgovorni za to što ćete učiniti ili ne učiniti. Stoga pozdrav svima koji volontiraju u raznim udrugama, humanitarnim akcijama, koji rade na zaštiti okoliša ili za opće dobro, koji šire znanje, bave se permakulturom i eko uzgojem i brinu se o zemlji, kolegama orgonitašima, onima koji ukazuju na istinu, onima koji se bore protiv chemtrailsa, oni koji istražuju nove oblike izvora čiste energije, koji općenito rade nešto u što vjeruju, za opće dobro, za širenje i dijeljenje informacija, a ne iz koristoljublja i uskogrudnosti. Pozdrav i umjetnicima, onima koji kreiraju nešto još neviđeno i uzbudljivo. Pa pozdrav i onima koji ama baš ništa i ne rade, ali zato šire dobre vibre svojim humorom ili samom svojom pojavom. U biti pozdrav svima onima koji se dobro osjećaju većinu dana, većinu tjedna, većinu godine i žive u visokim vibracijama ljubavi, praštanja i smijeha, te tako uzdižu i sebe, ali i sve druge kojima je još potrebna ruka pomoći djelujući isjeljujuće baš kao i tople zrake sunca koje se probijaju kroz crnilo na nebesima.

A za sve one koji još odmahuju glavom i misle da su nemoćni i da se ništa ne može promijeniti, pitanje: zar ne vrijedi pokušati? Zar nije bolje vjerovati u svoju moć nego u svoju nemoć? Zar nije bolje osjećati se dobro, nego loše? Nitko, ama baš nitko vas ne može spriječiti da počnete misliti drukčije nego što su vas cijeli život učili. A svaka vaša misao je potencijalni početak jedne uzbudljive nove priče u univerzumu u kojoj vi imate glavnu ulogu. To ne mora biti priča zabilježena u povijesnim ili znanstvenim knjigama kao npr. o genijalcu kalibra Nikola Tesle, ali to će biti vaša autentična priča, koja će zauvijek biti zapisana u memorijskim ćelijama univerzuma. Ne čekajte, upalite motore lokomotive i krenite novom trasom pruge ili ako više volite, uzjašite rasnog vranca i odjašite na vrh idućeg brijega pred sobom samo da bi otkrili nove vidike koji se kriju na dohvat ruke, bolje rečeno nadohvat nove misli koja se tek rađa u vašem umu.

Neopisivo mi je drago što sam iz Splita grada u kojem vlada sorta koja je uvik kontra, kontra gradonačelnika, kontra zakona, kontra države, kontra EU-a, kontra UN-a, kontra cilog svemira. Volim takvu sortu jer sam i sam takav. Stoga svima koji dijele takve 'kriminalne' misli i koji će možda jednog dana postati i pravi misaoni kriminalnci, ako to već nisu, preporučam web site Arthura i Fione Cristiana: LoveForLife, dvoje ljudi koji su se jasno deklarirali protiv sistema i koje u potpunosti podržavam.

Na donjoj slici je njihov logo, a oslikava prostranstvo ljubavi, rodno imanje obitelji koja živi u harmoniji i u skladu s prirodom, bez ikakvog upliva 'autoriteta' sistema s strane, po mom mišljenju jedan fragment slike svijetle budućnosti ljudskog roda.

 

mt_ignore

 

 

Perpetuum Mobile

Perpetuum mobile ili perpetual motion je beskonačno kontinuirano kretanje bez uočljivog vanjskog izvora energije. Službena znanost koja se inače bavi prodajom laži i iskrivljavanjem stvarne prirode stvarnosti tvrdi da je to nemoguće. Međutim, svaki moj udah, svaki moj dodir tipkovnice kojom pišem ovaj tekst, svaki moj korak, svako moje kretanje dokazuje upravo suprotno. Nitko ne može objasniti odakle čovjeku, najveličanstvenijem biću koje je ikad hodalo ovom planetom, sposobnost da generira i odašilje ogromne količine energije kroz svoje misli, osjećaje, fizičko kretanje. Pa čak i kad bi se spustili na primitivno brojanje kilodžula energije koje konzumira kroz hranu i piće, taj fenomen bi i dalje ostao misterij.

Ergo, tvrdim da je perptuum mobile ne samo moguć već odavno i u upotrebi. Dokaz smo mi ljudi i sav svijet oko nas. Ono što je unutra, manifestira se i vani, stoga je to znanje skriveno u nama, nesvjesno ga koristimo svaki dan. Uskoro ćemo ga koristiti svjesno da kreiramo izvore čiste energije koje se upravo temelje na fenomenu perpetuum mobile, upravo onom za što službena znanost tvrdi da je nemoguće. U budućnosti čovjećanstvu neće trebati izvori energije za 'primitivne' svrhe grijanja, transporta, proizvodnje, ali u ovom periodu tranzicije izvori čiste energije su nužni kako bi mi ljudi opet mogli ponosni i u ljepoti koračati ovom prekrasnom planetom te prekinuti vrtlog samouništenja i zagađenja s kojim smo danas suočeni kao posljedicom razvoja kvazi-tehnološkog društva temeljenog na eksploataciji nafte.

Svaki dah koji udahnemo je čudo života, trenutak kad se nešto nemoguće ostvaruje. Sjetite se toga uvijek. Nikad nemojte zaboraviti koje su naše mogućnosti kreacije. Nikad ne zaboravite da granice za nas ne postoje. Ne zaboravite tko ste, zašto ste ovdje i zašto upravo čitate ove riječi. Živite u srcu. Hodajte u ljepoti. Svaki udah može biti vaš zadnji udah na Zemlji. Iskoristite svaki svoj udah na najbolji mogući način. Blaženstvo, spokoj, sreća, optimizam, entuzijazam, razigranost i neozbiljnost, ljubav, dobrota i razumijevanje neka budu vaše vodilje.

Inspiracija je pjesma Perpetuum mobile Penguin Cafe Orchestra:

 

 

Srce na cesti

Za sve one koje gutaju benzinska isparavanja, umorni gledaju crte na sredini ceste kako im izmiču pred očima, za sve 'drumske ratnike' koje jure k svom cilju, najjača Jurina 'cestovna' rokija:

 

 

I za kraj samo ovo: svaki put kad nalijem benzin u rezervoar osjetim laganu bol kao podsjetnik koliko bespotrebno novca, energije ide u ruke naftnoj mafiji koja pomoću nas samih uništava planetu Zemlje, a i sve nas zajedno što živimo na njoj. Stoga mislim da je stvarno došlo vrijeme da se na velikoj skali materijaliziraju i zažive izumi 'besplatne' energije na krilima izuma Nikole Tesle i današnjih entuzijasta koji se u svojim garažama bave tom tematikom. Sam pojam 'besplatno'je više nego dobivanje energije iz ničega, vakuma ili nulte točke, to je put oslobađanja duha i okova robstva, kad mi kao ljudi više ne predajemo svoju energiju, novac nekome ili nećemu, već suvereno živimo samodostatni u harmoniji s majkom Zemljom, svjesni da imamo svu energiju svemira na raspologanju, dostupnu samo ako to zaželimo, jednim bljeskom misli. Stoga, ajmo ljudi, nađimo tu misao, ona je tu u prostoru oko nas, konstruirajmo napokon taj uređaj koji će nam davati energiju za naše domove, u biti za bilo što, što nam treba, pa da više lansiramo 'odjeb' mračnoj kliki koja nam sisa energiju iz dana u dan. Još jedan savjet: svi oni koji misle profitirati ili patentirati takve uređaje, ostavite se toga, na krivom ste putu, samo nesebično djeljenje znanja je jedini put k uspjehu, kako osobnom tako i sviju nas kao ljudske civilizacije.

Preporuka za sve koje slično razmišljaju, prezentacija Michael Tellingera, pokretača pokreta Ubunta, koja se bavi o mogućnustima zvuka kao izvora besplatne energije: