This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Holy Hand Grenade (HHG)

Holy Hand Grenade (HHG) je orgonit u obliku stožca ili piramide s bar jednom vertikalno postavljenom prirodnom špicom gorskog kristala. Nakon TowerBustera najčešća vrsta orgonita. Uobičajena masa ovakve vrste orgonita je od 300 grama pa naviše i ima efektivni domet emitiranja POR-a i preko jednog kilometra. Pomalo ratnički naziv "Sveta Ručna Granata" je dobio po Monty Pythonovom filmu Holy Grail.


 

IMG_4062.jpg

Poliesterski HHG u obliku stožca

 

Upotreba

Uobičajeno se koristi za orgoniziranje životnog prostora (dom, posao, auto) u kombinaciji s TowerBusterima (TB). Može se upotrijebiti i za orgoniziranje okoline, ali zbog teške dobavljivosti kristalnih špica i većeg utroška materijala, rijetko se masovno koristi za orgoniziranje okoline. HHG se najčešće koristi za orgoniziranje svake prostorije u stanu u kombinaciji s 4 TB-a: najčešći način je postavljanje jednog centralnog HHG-a u centar sobe i četiri TB-a u kutove sobe. Međutim, dosta ljudi je primjetilo da je u spavaćoj sobi efikasnije stavljati orgonite ispod kreveta ili po tokovima podzemnih strujanja.

Iako svi vole svoje HHG orgonite držati na stolovima, TV uređajima i općenito na neko vidno mjesto radi estetike, činjenica je da orgon voli ići prema 'gore' i stoga ih je puno efikasnije držati na podu.

 

pir_gordanaa.jpg

Gordanina piramida s ametistom na vrhu. Nenadmašiva ljepota...

Izrada

Stara metoda izrade HHG-a koristi čak 5 špica gorskog kristala (jedan vertikalno, četiri usmjerena u četiri strane svijeta), danas je uobičajeno radi uštede kristala staviti samo jednu vertikalnu špicu gorskog kristala. Naime praksa je dokazala je da je bolje imati 5 HHG-ova s po jednom špicom nego jedan s 5 špica. Špica može biti jednostruko ili dvostruko terminirana (ima prirodni vrh s jedne ili obe strane), ako ima jedan prirodni vrh onda on mora biti usmjeren prema gore, prema vrhu HHG-a.

Kao kalup za izradu HHG-a se najčešće koriste staklene koktel čaše, obične staklene čaše ili posude, plastični lijevci ili metalni kalupi u obliku piramida. Više o kalupima.

HHG-ovi se mogu raditi od poliesterske smole te od nekog prirodnog materijala kao što je šečer (karamel) ili kolofonija (borova smola). Uobičajeno da se HHG-ovi izrađeni od karamela ili kolofonije ostave u kalupima jer ih je teško vaditi, a i preosjetljivi su na vanjske utjecaje (temperatura, vlaga, sunce). Više o načinima pripreme svih vrsta smola za orgonite.

Ja osobno najviše volim koristiti staklene koktel čaše jer vidim što radim i mogu popraviti slojeve metala (estetika) ako ne štima. Moja najdraža metoda izrade poliesterskih HHG-a je da na vrhu stavim jedan komad kristala u tankom sloju čiste smole, tako da bude vidljiv. Nakon što se ovaj prvi dio stvrdne stavljam sloj po sloj metala i jednu vertikalnu špicu gorskog kristala u centar HHG s špicom usmjerenom prema vrhu. Kad stvarno želim paziti na estetiku onda HHG lijevam u više navrata (svaki sloj metala posebno) jer to garantira najčistije i najravnije linije između slojeva metala, ali najčešće ga lijevam iz dva puta (vrh i ostatak).

Na vrh HHG-a se uvijek trudim staviti što sitniji metalni prah, zatim krupniji prema dnu. Pošto se HHG radi naopako treba imati na umu što će biti vrh, a što dno. Na dnu HHG-a stavim par kristalića neke treće vrste (obično hematit, roza-kvarc ili ametist, više o kristalima) te skoro uvijek i SBB zavojnicu. Rijetko oko samog kristala namatam zavojnicu, ali katkad koristim Mobiusovu zavojnicu te tako mogu spojiti HHG na zapper i malo pojačati efekt. Više o zavojnicama.

Od egzotičnih dodataka, skoro uvijek nalijepim posrebreni botun na špicu gorskog kristala kako bi obogatio frekvenciju orgona. U smjesu obavezno dodajem i smrvljeno ljekovito bilje kao npr. kadulju i metvicu, a dno HHG-a volim urediti s bioniziranim kvarcnim pijeskom. Više o ovim egzotičnim dodacima. Rijetko kad bojam HHG-ove.

Linkovi o izradi HHG-a:

 

karamel_hhg_IMG_2858.jpg

Šečerni HHG u staklenoj vazici

 

casa2_IMG_3988.jpg

Četa poliesterskih HHG-ova u izradi

 

Video materijal o izradi HHG-a

 

Izrada orgonita (HHG) by Dejan

 

Izrada Holy Hand Grenade (HHG) orgonita by Dennis

 

Kako napraviti svoje orgonite

Tags: orgoniti, HHG

Print