This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Uzemljenje - povratak Majci Zemlji

Žuta ruža sunca

 

Uzemljenje je kontakt čovjeka s Zemljom. Kao što beba treba dodir majke kako bi imala potpun doživljaj majčinske ljubavi i sigurnosti koja joj ona pruža, tako i ljudi kao djeca majke Zemlje trebaju biti u fizičkom kontaktu s Zemljom kako bi osjetila ljubav i sigurnost, povezanost s prirodom, cijelim biljnim i životinjskim svijetom, s ostalim ljudima na planeti te na kraju i s cijelim univerzumom. Kad beba osjeti sigurnost i majčinsku ljubav kojom je okružena i zaštićena ona se onda nesmetano razvija, fizički, mentalno, emocionalno, duhovno, istražujući svijet oko sebe bez straha i uživajući u tom izazovu svim svojim bićem. Svaka bolest, smetnja, prepreka onda ne postoji ili predstavlja pravu dječju šalu.

Odnos čovjeka i majke Zemlje od koje je nastao je isti: nema duhovnog razvoja niti fizičkog zdravlja bez kontakta s Zemljom. Sve dok čovjek ne osvijesti i osjeti ljubav i izobilje koje Zemlja pruža svakom živom biću koje obitava na njoj neće nikada poštovati veličanstvenost biljnog i životinjskog svijeta, svake svete planine, rijeke i mora, svake stanice u svom tijelu. Ako je čovjek odvojen od Zemlje, tada je doslovno odvojen od majčinske ljubavi, od svojeg višeg JA, diskonektiran je od stvarnosti. Ne zna što radi i ne razumije posljedice svojih djela koje su često pogubne. Bolest, apatija, agonija, očaj i sve ono negativno postaje normalni dio života čovjeka.

Nažalost, današnja civilizacija se temelji na izoliranju čovjeka od Zemlje. Život u visokim betonskim kavezima, izgrađenim otrovnim i neprirodnim materijalima, bez puno svježeg zraka, nošenje toksičnog plastičnog otpada tj. današnje moderne odjeće i obuće, hranjenje zaraženim životinjskim ostacima i GMO produktima koji se etiketiraju kao hrana iako to nisu, nesmiljeno korištenje raznih ubojitih mikrovalnih naprava (mobiteli, WiFi uređaji) koje razaraju sve žive stanice je postao normalni dio naše svakodnevice. Rezultat je smušen i izgubljen pojedinac, koji cijeli dan besciljno izvršava želje svojih gospodara koji ga uvjeravaju da mora raditi kao mazga po cijeli dan, skoro svaki dan u godini, do kraja života da bi samo preživio, da je svijet okrutno mjesto za život, da su debela vrata i puno brava na istima pravi jamac sigurnosti, da je i polica osiguranja dobrodošla, zdravstveno osiguranje je nužno jer su bolesti uobičajena pojava. Uglavnom, sve se svodi na život u strahu i očaju, bolesti i tuzi, dok naši gospodari zadovoljno trljaju ruke prodajući nam besmislice i držeći nas pokornima i poslušnima.

Međutim, tako ne treba biti, niti je ovaj svijet dizajniran da tako bude. A sve počinje ili bolje rečeno završava, vraćanjem u zagrljaj naše majke Zemlje, kad bosih nogu i raširenih dlanova možemo ponovno osjetiti njen dodir, tražiti oprost za besciljno lutanje, svu nepravdu i štetu koju smo nanijeli i najmanjem njenom sinu i kćeri, te ponovno osjetiti njenu ljubav, zdravlje, snagu i mir koju nam ona nikad nije uskratila već je kao i svaka majka strpljivo čekala i gledala svoje dijete da joj se vrati u zagrljaj, u sigurnu luku u koju dijete može napokon otkriti smisao svog postojanja i krenuti pravom stazom svog osobnog razvoja.

Stoga zemaljska djeco, poruka vama je kratka i jasna: vratite se prirodi, obnovite kontakt sa svojom Zemljom, oživite majčinsku ljubav i ostavite sve brige svijeta iza vas i uživajte u darovima koji vas čekaju.

U ovom uvodu sam sve rekao, ali eto, postoji i daljnji tekst i informacije koje bi mogle dodatno pomoći, stoga čitajte, čitajte...

  1. U pozadini uzemljivanja
  2. Negativni ioni
  3. Ormus
  4. Uzemljenje kontra elektromagnetskog zagađenja
  5. Ritam majčinog srca: Schumanova rezonanca
  6. Kako se uzemljiti?
  7. Uzemljivanje u kući i radnom prostoru
  8. Poruka Majke
  9. Prijevod: Drunvalo Melchizedek - "Ancient Flower Of Life 2" (Niže ja - Majka Zemlja)

 

 

Andrea Bocelli & Sarah Brightman - Canto della Terra (Song of the Earth)

 

 

U pozadini uzemljivanja

FootprintsInTheSand2.jpgUzemljivanje je fizički kontakt čovjeka s Zemljom. Hodanje bosonog po zemlji ili u obući koja provodi elektricitet (koža). Kupanje u moru, rijeci i tuširanje je vid uzemljenja. Dodir s metalnom žicom koja je zabijena u zemlju je isto uzemljenje. Polaganje dlana na stablo, dodir ili grljenje stabla je isto vid uzemljivanja. Udisanje i boravak u prirodi sa svježim zrakom bogatim negativnim ionima, naročito nakon kiše je isto vrsta uzemljivanja.

Proces uzemljenja je izmjena elektriciteta između tijela i zemlje. Molekula koja je sastavni dio svake materije i zraka je u stanju ravnoteže kada je električni neutralna tj. kada ima isti broj elektrona i protona. Molekula je pozitivno nabijena ako joj nedostaje jedan elektron (govorimo o pozitivnom ionu) ili negativno nabijena ako ima viška elektrona (tada je molekula negativan ion).

Ionizacija molekula je prirodna pojava i rezultat mnogih procesa, a u ljudskom tijelu je uobičajena pojava pozitivno nabijenih molekula (s manjkom elektrona) kod metaboličkih procesa. Ove pozitivno nabijene molekule se često nazivaju i slobodni radikali jer su to nestabilne molekule koje teže ravnoteži tako da 'kradu' elektrone drugim stabilnim molekulama u našem tijelu, dovodeći do lančane reakcije u kojoj se oštećuje membrane, remeti stanični genski kod i pri­rodne obrambene snage organizma zbog čega postajemo podložni nizu bolesti. Budući da manjak elektrona izaziva pozitivni naboj tkiva ono postaje 'kiselo', što je preduvjet za razne kronične upale i autoimune bolesti.

Uzemljivanje je proces neutralizacije pozitivnih naboja (slobodnih radikala) iz ljudskog tijela tako da se tijelo opskrbi negativno nabijenim molekulama (negativnim ionima) ili viškom elektrona. Kako je zemlja negativno nabijena, ona bez problema može opskrbiti tijelo viškom elektrona. Na isti način kako neutralizira veliku energiju udara munje, zemlja bez problema može neutralizirati i pozitivno nabijene slobodne radikale iz ljudskog tijela. Dok smo u dodiru sa zemljom, imamo isti električni naboj kao ona, postajemo jedno s njom i ona nas doslovno štiti i čuva naše zdravlje.

Kod modernog čovjeka razarajući efekt slobodnih radikala je višestruko potenciran jer današnja civilizacija uvjetuje da čovjek radi živi u stresnom okružju (ekonomsko psiho-socijalni stres), u zagađenom okolišu (hrana, piće, zrak), u okružju povećane izloženosti elektromagnetskim poljima (računala, mobiteli) koja vrše pozitivnu ionizaciju i polarizaciju ljudskog tkiva stvarajući time slobodne radikale. Ovo bi čak donekle moglo biti podnošljivo da s druge strane postoji odgovarajući 'ventil' ili način da se negativan utjecaj slobodnih radikala umanji bilo konzumacijom zdrave hrane s snažnim antioksidativnim djelovanjem ili uzemljivanjem i čestim boravcima u prirodi.

Međutim, od masovnog uvođenja plastike i sintetičkih materijala u civilizaciju početkom 1950-ih godina, betonizacijom, asfaltiranjem, životom u klimatiziranim prostorijama čovjek jednostavno biva odvojen od prirode i zemlje. Uglavnom boravi u zatvorenom prostoru (na relaciji dom i posao), a ono malo što pređe pješke između ove dvije lokacije, uglavnom do automobila ili autobusa i nazad, hoda s plastičnom ili gumenom obućom i odjećom na sebi te tako biva skoro 100% izoliran od bilo kakve vrste uzemljenja i mogućnosti neutralizacije slobodnih radikala. Stoga ne treba čuditi ogroman porast svih vrsta bolesti (rak, dijabetes, lupus, multiple skleroza, artritis, hipertenzija) koje su danas postale česte kao i obične prehlade.

 

Negativni ioni

waterfall-mist2.jpgIz prethodnog teksta je jasno da su negativni ioni glavni činioci uzemljenja odnosno neutralizacije slobodnih radikala iz ljudskog tijela. Međutim, osim kroz uzemljenje i direktnog dodira sa zemljom, negativni ioni su nam dostupni i kroz zrak. Jedan mililitar čistog prirodnog zraka sadrži približno od 1000 do 2000 negativnih iona. Negativni ioni se prirodno stvaraju kada sunčeve zrake (ultraljubičasti dio spektra) udaraju u tlo, te raspa­dom radija, što se događa u Zemljinoj kori, prilikom čega nastaje radon. Viso­ke razine negativnih iona nastaju i prili­kom grmljavine (od munja) i u prirodnom procesu fotosinteze koji provode zelene biljke. Energija kretanja vode također stvara velike količine negativnih iona, čime se tumači euforičan osjećaj koji na­staje nakon snažna pljuska, u blizini vo­dopada i na morskoj obali. Trenje vode i zraka potiče izmještanje elektrona koji onda slobodno lete stvarajući negativne ione, dok pozitivno nabijene čestice, jer su teže, padaju zajedno s vodenim kapljicama na tlo. Negativni se ioni tako šire u zrak odakle ih mi udišemo.

U običnom je zraku elektricitet određen ravnotežom od pet pozitivnih iona na četiri negativ­na, a sav život oduvijek uspijeva i razvi­ja se baš u takvom prirodnom odnosu iona. Istraživanja i iskustva pokazala su kako je promjena ovoga omjera u smje­ru veće količine pozitivnih iona štetna, dok povećana količina negativnih iona pokazuje ljekovita svojstva.

U gradovima je većina tla prekrivena betonom i asfaltom, čime se sprječava ionizacijsko djelovanje Zemljine po­vršine. Prirodna se ionizacija događa neprestano, ali ne i u gradovima gdje je ovaj proces spriječen. Još k tome, broj iona u gradskom zra­ku smanjuju i zagađenja koja dolaze iz tvornica i motornih vozila. Negativni ioni ne žive dugo i lako se vežu za če­stice prašine i zagađenja predajući im naboj, zbog čega se one vežu jedne za druge i padaju na tlo. U gradovima na križanjima većih prometnica koncentracija negativnih iona je iznimno niska i iznosi od 0 - 50 negativnih iona (u odnosu na 2000 kakvo bi trebalo biti).

Sindrom bolesnih zgrada je sindrom kada većina stanovnika zgrade pati od depresije, bolesti dišnih putova (astma), bezvoljnosti, nervoze i umora. Ovo je u biti sindrom velike većine današnjih stambenih objekata koji uglavnom imaju sintetičke i neprirodne materijale (koji su električni neprovodljivi) u svom interijeru čime se nesmetano nakupljaju pozitivni naboji (elektricitet) koji onemogućava normalan dotok negativnih iona u stambene objekte. Kod klimatiziranih prostorija koje čak i nemaju prozore koji se mogu otvoriti (velike ostakljene površine tzv. skyscrapera) ovo je još više izraženo. Nošenje poliesterske odjeće je štetno jer stvara pozitivne ione (elektricitet) i tako nam efikasno onemogućuje udisanje i dodir s negativnim ionima u zraku.

 

Ormus

Orbitalno preuređeni monoatmoski elementi (Orbitally Rearranged Monoatomic Elements ili ORMEs ili ORMUS) je 4 elementarno stanje materije u prirodi (nakon plinovitog, tekućeg, čvrstog i plazme). Ovo takozvano m-stanje je dominantno u prirodi. U ovom stanju monoatomski elementi metala ne stvaraju metalne veze, osjetljivi su na magnetsko polje, a mogu pokazivati znakove supervodljivosti na sobnoj temperaturi. Ormusi su bitni za funkcioniranje ljudskog organizma jer je dokazano da je 5% moždane mase sastavljeno od ORMUS-a.

Iako postoji mit da su alkemičari imali glavni cilj kako pretvoriti olovo ili bilo koji element u zlato, činjenica je da im zlato nije bilo glavni cilj, već dobivanje bijelog zlata u prahu, odnosno zlatnog ORMUS-a. Zlatni ORMUS se smatrao i za eliksir mladosti i života, jer osim ogromnih pozitivnih efekta na fizičko tijelo (liječenja raka, cerebralne paralize, disleksije, pomlađivanje), ima veliki utjecaj i na sam mozak jer dovodi u sinkronizaciju lijevu i desnu polutku mozga, omogućujući fokusiranost, smirenost, davajući time podlogu za duhovni i mentalni razvoj. Činjenica je da tibetantski meditanti koji cijeli život prakticiraju meditaciju ne mogu održati sinkronizaciju lijeve i desne polutke mozga u alfa i theta području više od 20 minuta, dok nakon konzumiranja koncentrirane žličice ORMUS-a, to biva moguće i običnom čovjeku koji nikada nije meditirao.

ORMUSI se nalaze svugdje oko nas (voda, zrak, zemlja), ali s obzirom na zagađenje, njihova koncentracija je vrlo mala. Pošto su magnetične prirode, osjetljivi su na elektromagnetsko zračenje. Stoga postoji teorija da je uzrok nastanka bolesti kod čovjeka uslijed izloženosti jakim elektromagnetskim poljima što je danas uobičajeno za našu civilizaciju, upravo nedostatak ORMUS-a iz našeg organizma. ORMUSI se mogu 'sakupljati' kompliciranim i skupim metodama (iz vode, iz zlata), skladištiti i koristiti oralno ili stavljati na kožu.

Postoji vjerovanje da su stari Egipćani koristili ORMUSe, dok se danas smatra da je David Hudson, kopač zlata iz Arizone, SAD, prvi koji je uspio izolirati ORMUSe. Iako tema ORMUSa nije direktno vezana za uzemljenje, mislim da je vrijedi ovdje spomenuti jer ORMUS je još jedan element koji je koristan za ljudsko zdravlje, a nalazi se se kao i negativni ioni u zemlji, zraku, vodi, odnosno svugdje oko nas kao još jedan poklon naše majke Zemlje.

Više o ORMUS-ima na web stranici Barry Cartera: www.subtleenergies.com/ormus

 

Uzemljenje kontra elektromagnetskog zagađenja

night-thunder-storm-lightning2.jpgUmjetno elektromagnetsko zračenje ima pozitivan polaritet odnosno povećava koncentraciju pozitivno nabijenih iona u zraku nauštrb negativnih iona. Uslijed izloženosti EM zračenju pozitivni ioni se skupljaju na čovjeku kao svojevrstan elektricitet i remete normalno funkcioniranje organizma.

Osim umjetnog EM zračenja, čovjek je izložen i elektrostatskom atmosferskom naboju jer ionosfera i površina Zemlje predstavljaju ploče kondenzatora (Zemlje je negativno nabijena, ionosfera pozitivno). Dobro je poznato u znanstvenoj za­jednici da se kod uzdizanja (primjerice avionom) na svaki metar visine podigne naboj za 200 volti (200V/m). Nakon nekoliko kilometara visine atmosferski naboj počinje se usporavati i sasvim prestaje na 100 kilometara. Po lijepom vremenu između ionosfere i Zemaljske površine razlika u električnom potencijalu je od 250.000 do 500.000 volti!

Ovo konkretno znači da ako živite u betonskoj višekatnici napravljenoj od el. izolirajućeg materijala na recimo 3. katu, da vaše tijelo ima el. potencijal od oko 1500V, a da je razlika napona između glave i pete nekoliko stotina volti. S svakim katom ovaj potencijal raste. Ovo ima ogromne negativne zdravstvene posljedice. Razna istraživanja su dokazala da je život u višekatnicama povezan s većim rizikom od fizičkih, socijalnih i fizioloških problema kod ljudi. A iz sociološke literature već odavno je pozna­to da kriminalitet raste s visinom zgrada u kojima ljudi žive.

Uzemljeni čovjek u električnom polju ima potencijal jednak nuli, pozitivna polarizacija od EM polja nije moguća, a neograničen dotok negativnih iona iz Zemlje štiti čovjeka od svih negativnih utjecaja električnih polja. Kako bi se figurativnije dočarao proces uzemljivanja (iako striktno ne odgovara) kao analogija se može uzeti primjer automobila koji se testira u zračnom tunelu: zračne struje prolaze oko automobila kao i elektromagnetske silnice oko čovjeka koji je uzemljen.

Čovjek postaje jedno s Zemljom kad se uzemlji i stvara oko sebe štit koji ga štiti od svih negativnih utjecaja elektromagnetskih polja. U današnjoj civilizaciji gdje su ljudi prisiljeni da žive u prenapučenim gradovima, u nezdravim betonskim višekatnicama, doslovno jedan drugome na glavu, te u kojima su bombardirani raznim elektromagnetskim zračenjima mobitela, računala, el. instalacija, televizora, uzemljenje možda predstavlja lijek nadohvat ruke ili bolje rečeno noge...

 

 

Ritam majčinog srca: Schumannova rezonanca

Schumann.jpgNjemački fizičar Winfried Otto Schumann je 1952.g. matematički predvidio da između površine Zemlje i ionosfere mora postojati rezonantni elektromagnetski val vrlo niske frekvencije koji se danas po njemu naziva Schumannova rezonanca (7.83Hz), poznata i kao glas planeta. Svi oblici života, od jednostavne stanice do ljudskih bića, koriste ovaj osnovni frekvencijski spektar kao referentnu točku. Ljudsko tijelo koristi te frekvencije (7-9Hz) za regeneraciju i liječenje (poznatiji kao alfa moždani valovi). NASA-ini znanstvenici su otkrili da su se prvi astronauti vratili na Zemlju sa zdravstvenim problemima koji su bili posljedica nedostatka ovog polja magnetske rezonancije od 7.83Hz. Osim na 7.83Hz, Schumanova rezonanca se može detektirati i na 14.3, 20.8, 27.3 and 33.8Hz.

Međutim, postoje informacije da ova frekvencija raste kao posljedica rasta vibracija same planete uslijed rasta svjesnosti same Zemlje i njenih stanovnika. U 2011.g. po navodima Greg Bardena i Drunvala Melchizedeka, ova frekvencija je narasla s 7.83Hz na oko 13Hz, s daljnjom tendencijom rasta. Postoji teorija po kojoj su i mnoge životinjske vrste izumrle u nekoliko zadnjih desetljeća upravo radi promjene ove frekvencije, koja je očigledno korištena u samom genetskom dizajnu pojedinih vrsta kao referentna točka bilo za kretanje, orijentaciju, lov, hranjenje.

Ljudsko zdravlje ovisi o Schumanovoj rezonanci planeta. Kad je čovjek odvojen od ovog ritma, biva emocionalno uznemiren, cirkadijurni (jednodnevni) ritmovi budnosti/spavanja su mu poremećeni što sve stvara podlogu za razvoj raznih bolesti, a povezanost i empatija s prirodom se gubi, stoga danas većina ljudi zagađuje svoj okoliš bez imalo svijesti o onome što čini. Kad se nalazi odvojen od same zemlje, izložen raznim električnim poljima, čovjek ne može uistinu osjetiti ovaj puls majke Zemlje, stoga je uzemljenje još jedan način kako da čovjek očuva svoje zdravlje i osjeti empatiju i povezanost s prirodom i svim oblicima života na Zemlji, samo slušajući i osjećajući kako se zemljino srce glasa..

 

Kako se uzemljiti?

feeet_grass2.jpgOpisivati metode uzemljivanja je slično kao objašnjavati malenom djetetu kako da plače ili lavu da riče. Uzemljenje je nešto o čemu uopće ne bismo i ne trebali razmišljati, jer bi to trebalo biti prirodno i normalno. Međutim, kako živimo u degradiranoj i unazađenoj civilizaciji, očigledno da se i ovako jednostavne stvari moraju objašnjavati odraslom čovjeku kao malom djetetu što je i razumljivo jer su danas ljudi i odgajani da budu odvojeni od prirode i zemlje i da istu smatraju samo kao izvor resursa ili deponij za smeće. Indijanci iz amazonske prašume s ovim nemaju problema, pošto hodaju bosonogi ili u obući od kože i borave u prirodi cijeli život. Interesantno je da njih etiketiramo kao divljake i primitivce. Pitam se samo kako oni nas samo nazivaju....

Uzemljenje je dodir naše kože s zemljom. Naša stopala su dizajnirana za hod po zemlji. Stopalo ima milijune živčanih završetaka i dizajnirano je za neposredan kontakt s zemljom u svrhu energetskog balansiranja organizma. Iz refleksoterapije je poznato da je svaki dio tabana povezan s pojedinim organom u tijelu i da se masiranjem stopala, može posredno utjecati i na taj organ. Hodanjem bosonogi po zemlji, plaži, kamenju, mi sami vršimo refleksoterapiju, a naša nam Zemlja osigurava svu energiju i njegu koja nam je potrebna. Hodanje u obući od prirodnih materijala bez plastičnog ili gumenog đona je isto dobro za uzemljivanje. Nažalost hodanje bosonog ili u kožnoj obući po betonu i asfaltu nema nikakav efekt, jer su to neprirodni materijali koji su el. izolatori i koji guše protok energije Zemlje k ljudskom tijelu.

Grljenje stabala je stara tehnika koja se koristi za iscjeljivanje ili duhovno povezivanje s prirodom. Međutim, i sam dodir dlana s stablom je vid uzemljivanja, jer je stablo čvrsto uzemljeno i na nultom potencijalu, stoga čim dodirnemo stablo, kroz naš dlan i ruke dolaze svježe zalihe negativnih iona iz same Zemlje. Stoga, ako ste prisiljeni nositi plastičnu obuću, onda dobro iskoristite vrijeme u prirodi i dodirujte i grlite stabla, ma koliko to čudno izgledalo prosječnom civiliziranom čovjeku zatupljenom odgojno-obrazovnim tehnikama kvazi-modernog društva u kakvom živimo danas.

Kupanje u moru je najbolji oblik uzemljenja, jer je najveća površina kože u dodiru s zemljinom energijom kroz slano more koje u biti djeluje kao dobar provodnik te energije. Nije uopće čudno što se svi bolje osjećamo ljeti u sezoni kupanja i hodanja bosih nogu po plaži. Kupanje u rijeci ima sličan efekt.

Negativni ioni koji se stvaraju u zraku kod protoka vodene mase kao što su rijeke, vodopadi, udaranje morskih valova u stijene, u doba kiše, tuširanje, imaju isti efekt kao i direktan kontakt s zemljom: odvlače pozitivan naboj i slobodne radikale iz tijela i osvježavaju i energiziraju tijelo. Pa i sami boravak u šumi i prirodi gdje biljke same generiraju negativne ione djeluje iscjeljujuće.

Stoga je preporuka vrlo jasna: boravite što više u prirodi, na svježem zraku, na obali rijeke, mora, kraj vodopada, u šumi, ne propuštajte kupanje ljeti u moru ili rijeci. Ako baš ne možete bez plastične obuće, probajte negdje stati, izuči cipele i stati ili hodati bosonog po zemlji, bar nekih pola sata. Ovdje se vrijedi prisjetiti 'sungazing' metode gledanja u sunce koja upravo preporučuje da se stoji bosonog dok se gleda u Sunce. Stoga, zašto ne spojiti ove dvije metode i istovremeno primati energiju iz zemlje i sunca? Ako vam ništa ne preostaje, bar probajte grliti stabla ili ako vam je to previše čudno, odglumite da ste umorili pa se nonšalantno naslonite na stablo rukom.

Sramotno je da moderni civilizirani čovjek prosječno boravi preko 80% vremena unutar 4 zida ili zatvorenog prostora: kuća, radno mjesto, automobil, bolnica....Probajte malo promijeniti ove omjere u vašu korist. Dan je dug 24 sata, to je sasvim dovoljno vremena da se ponešto izdvoji i za šetnju u prirodi. I nemojte izbjegavati kišu i koristiti je kao izgovor da ne idete u šetnju. Kiša je blagoslov s nebesa, donositeljica života, kisika i negativnih iona s neba. Zašto ne bi prihvatili i taj dar s neba...

 

Uzemljivanje u kući i radnom prostoru

Uzemljivanje u modernim urbanim sredinama je skoro nemoguća misija. Svaki pojedini aspekt života u ovom retrogradnom i nazadnom dobu ljudske civilizacije kad se dičimo kvazi tehnološkim dostignućima se zasniva na totalnom odvajanju čovjeka od prirode i zdravlja. Rezultat su prepune bolnice. Velike mafijaške udruge danas poznate kao farmaceutske kompanije, zadovoljno trljaju ruke. Režim na vlasti je isto sretan, jer im njihovi podanici ne prave probleme, jer bivaju ovisni, slabi i boležljivi. Svako moderno arhitektonsko, tehničko, gospodarsko, pravno, medicinsko, političko, socijalno pitanje je uređeno na štetu čovjeka, njegova psihofizičkog zdravlja i na štetu prirode.

U svrhu očuvanja svog vlastitog zdravlja i golog života, mogu jedino preporučiti bijeg iz urbanih, prenapučenih bolesnih gradova (čitaj: zatvora) i život u prirodi, na selu.

EkoKuca.jpgDanašnji stambeni objekti su uglavnom izrađeni od armiranog betona u kockastoj formi. Svaki cement ima određenu radioaktivnost kako od dodatnih aditiva, tako i od prirodne radioaktivnosti stijena od kojih je napravljen. Često se i koriste aditivi s teškim metalima (olovo) (vidi: utjecaj cementa na okoliš).  Rešetkaste armature od željeza raspršuju i distorziraju prirodni magnetizam zemlje, a usljed elektromagnetskog zagađenja, željezo se još dodatno magnetizira i polarizira, te emitira dodatno distorziono polje, a može i fokusirati okolna elektromagnetska zračenja, čineći život unutar armirano betonskih stupica opasnim po zdravlje. Na sličan način se ponaša i željezna armatura u madracima, s tim da se ovaj efekt željeznih opruga u madracima često superponira na zračenja podzemnih voda tvoreći ubojitu kombinaciju.

Otrovna ljepila, sastojci žbuka, toksične boje i lakovi koji se koriste za bojanje zidova i parketa predstavljaju dodatno zagađenje modernog stambenog prostora. PVC prozori koji su danas sve popularniji guše svaki protok negativnih iona i bilo kakve energije izvana u stambeni prostor.

Iako je kocka jedan od osnovnih geometrijskih likova i zajedno s kuglom temelj svete geometrije, činjenica je da nije pogodna kao forma za stambene objekte. Konstrukcijska forma kocke nije otporna na gravitaciju i uvijek je potrebno dosta energije kako bi se struktura održala. S druge strane luk ili kupola je savršen oblik koji se ne bori protiv gravitacije, već je koristi za dodatno učvršćivanje strukture, te jamči dugovječnost objekta. Ako se gradi tehnikom kupole ili luka, rezultat je stambeni objekt koji skoro pa nema oštrih rubova jer je zaobljen (eskimska kućica). Ovaj zaobljeni oblik psihološki više odgovara čovjeku nego kockasta struktura oštrih rubova i kutova, jer ima više sličnosti s fraktalnom geometrijom same prirode (Jeffrey Grupp - Prirodna ekstaza i mračna ekstaza)

Rješenje je gradnja kuće od prirodnih materijala (zemlja, slama) s glavnom formom u obliku kupole ili luka, jer bijeg na selo i život podalje od grada nema puno smisla ako opet živimo u armirano-betonskoj kockastoj stupici i spavamo na madracu s metalnim oprugama. Vidi: gradnja s zemljom.

Široka primjena sintetičkih materijala za izradu zavjesa, sagova i odjeće isto tako doprinosi nezdravoj klimi zatvo­renih prostora jer se trenjem sintetičkih vlakana stvaraju novih pozitivni naboji i pozitivni ioni. Pozitivne ione stvara i hodanje po sagu od najlona ili nošenje majice od sintetičkog materijala. Veća koncentracija pozitivnih iona znači manje iscjeljujućih negativnih iona. Stoga koristite prirodne materijale za uređenje interijera stambenog ili poslovnog prostora.

Korištenje kemijskih sredstava za čišćenje pa i dezodoransa isto nepovoljno djeluje na mikroklimu stambenog prostora. Umjesto otrovnih konvencionalnih sredstava za čišćenje i osobnu higijenu koristite prirodna sredstva za čišćenje kao što su soda, ocat, a za osobnu higijenu prirodne sapune i preparate na bazi eteričnih ulja.

Biljke otpuštaju negativne ione dok transpiracijom ishlapljuju vodu, ali isto tako čiste i zrak od raznih zagađenja. Stoga nabavite sobne biljke, one vam čuvaju zdravlje, a ujedno vam i pružaju priliku da razvijate svoju ljubav poklanjajući im pažnju i njegu. Pogledajte koje sobne biljke odabrati: www.agroklub.com. Ja sam počeo s par sabljarki, danas ih imam raznih vrsta po svim policama.

Wolf1.jpgSpecijalni dodaci za uzemljivanje za rad s računalom i za spavanje su uglavnom metalne pločice ili fleksibilne podloge s metalnim nitima koje se stavljaju ispod ruke dok radimo za računalom, podloge za noge na koje možemo prisloniti bose noge dok sjedimo, te trake/elektrode koji se mogu staviti na nogu prilikom spavanja. Zajedničko svim ovim spravicama za uzemljivanje je da se spajaju na strujnu utičnicu na uzemljenje koje je dostupno kroz el. instalaciju. Međutim, velika većina stambenih objekata nema ispravno izvedeno uzemljenje, već se radi o nulovanom uzemljenju (treća žica s šuko utičnice je spojena na nulu). Ovo se radi zbog uštede, stoga preporučujem da se konzultira stručna osoba prije kupnje i instalacije ovih uređaja.

Drugi način je spajanje ovih spravica za uzemljenje direktno s kabelom u zemlju ako živite u prizemlju (blizu zemlje). Znači mora postojati električni kontakt između zemlje i ovih spravica. Zgodno je zabiti metalnu šipku u zemlju, na šipku zakačiti žicu i na nju spojiti sprave za uzemljenje.

Treći način je spajanje s metalnom slavinom ako imate stare metalne vodovodne instalacije i metalni vodomjer. jer su vodovodne instalacije obično uzemljene.

Četvrti način je spajanje sprava za uzemljenje s gromobranom. Naime gromobran je dobro uzemljen i ako ste možda blizu krova i šipke gromobrana, možete i to iskoristiti. Naravno, za vrijeme grmljavinskog nevremena nije mudro biti spojen na gromobran, stoga ovu metodu ne preporučujem nikome, ako nije svjestan što radi.

Dodaci i podloge za uzemljivanje se mogu samostalno napraviti ili kupiti gotove. S obzirom da neki nemilosrdno naplaćuju ove relativno jednostavne tehničke stvari preporučujem izradu svojih spravica, podloga i improvizacija. Zanimljivi prizemljivači se mogu nabaviti od Miroslava Kiša (cybermikana) jer kombiniraju osim uzemljivanja i orgonitne i kristalne podloge. Iako su cijene možda malo visoke, ideja je sasvim prihvatljiva da se uz uzemljivanje vrši i energiziranje tijela orgonitima i kristalima. David Wolf prodaje iste spravice na svom web siteu: www.longevitywarehouse.com. Iako mnogi ljudi napadaju ovo dvoje ljudi radi očite komercijalizacije, smatram da nije uopće loše živjeti od nečega u što vjeruješ i što misliš da može pomoći drugima, stoga za one koje ne vole 'do it yourself' metod rada, preporuka je da istraže ove spravice. Napominjem da David Wolf već par godina promovira hodanje bosih nogu te to sam i prakticira.

Moj improvizirani način uzemljivanja u kućnom prostoru je izveden spajanjem na gromobran. Opet ponavljam da ovo ne preporučam svakome. Na gromobran sam se spojio jer je moj kat bliži krovu stambene zgrade nego zemlji i trebalo mi je manje žice da se spojim na gromobran, za koju sam siguran da je nitko neće maknuti, jer se rijetko tko vere po krovu.

Uzemljena žica je sprovedena kroz sobu i spojena je na bakrenu ploču na koju držim noge dok radim za računalom. Pošto je uzemljenje bolje što je veća površina, mislim da je ova metoda sasvim dobra. Mislio sam da će biti nezgodno tijekom zimskog perioda jer nije ugodno držati bose noge na hladni bakar bez obzira koliko se soba grije, ali došao sam do spoznaje da se efikasno mogu uzemljiti noseći i obične pamučne čarape i dodirujući bakrenu ploču. Ovu bakrenu ploču koristim i kod zapiranja kada na nju spajam minus pol zapera i time povećam efekte zapiranja spajajući učinak negativnih iona iz zemlje i iscjeljujućeg signala zapera. Idući korak je postavljanje orgonitnih podložaka ispod ove bakrene ploče kako bi se još dodatno energizirao dok radim za računalom.

 

bakploca.jpg

Bakrena ploča za uzemljenje prilikom rada za računalom


Drugi terminal uzemljene žice vodi do kreveta na koji spavam uzemljen tako da žicu prikačim na jednu fleksibilnu samoljepljivu provodljivu elektrodu koja se inače koristi za tzv. TENS aparat i koju učvrstim čičak trakom za nogu. Ove elektrode imam od starog TENS aparata, ali se mogu kupiti posebno.

 

cicak.jpg

TENS elektroda za uzemljivanje tijekom spavanja


 

David Wolfe's Earthing Experiment

 

 

Poruka Majke

Izgubljenu vezu s zemljom ljudska civilizacija danas debelo plaća. Zagađeni okoliš, hrana, piće, zrak čini ovaj planet skoro neizdržljivim za život. Jasno je da ovim uništavanjem okoliša, zlostavljanjem i ubijanjem životinja radimo sebi najveću štetu. Majka Zemlja je dio nas i ako nešto radimo protiv nje i života koji obitava na njoj onda radimo protiv sebe. Skoro svaki stanovnik ove planete je danas bolestan. Što je društvo tehnički naprednije, s većim stupnjem industralizacije, to je bolesnije, s druge strane najzdraviji stanovnici ove planete su pripadnici zaboravljenih i izoliranih plemena (Kogi, Hunzi, Hopi) koji su zadržali način života u skladu s prirodom i s poštovanjem prema Zemlji i svakom obliku života na njoj.

Osim neposredne 'koristi' kao što je povratak zdravlju, samo uzemljenje, odnosno cjelokupan život u skladu s prirodom omogućava niz dodatnih stvari: siguran i bezbrižan život u izobilju, bez potrebe za cijelodnevnim napornim radom radi prehrane i osiguranja krova nad glavom, predviđanje prirodnih katastrofa, nepogoda i klimatskih promjena, te možda najvažnije, a to je duhovni rast i povezivanje s vlastitim višim ja.

Kada Kahunasi (pleme s Havaja) love ribu, oni za pomoć zamole majku Zemlju koja im na neki način daje znak gdje mogu pronaći ribu. Svi sonari, radari, tehnika ne mogu ovo postići. Kada se dogode velike katastrofe kao npr. tsunami u Indoneziji, uvijek s čuđenjem čitamo kako su sve životnije na vrijeme pobjegle. Životinje bez problema osjećaju signale majke Zemlje i znaju što se sprema. Ljudi su isto sposobni za predviđanje prirodnih katastrofa, samo trebaju biti dobro uzemljeni i 'ćuti' glas Zemlje.

Prema Kahunasima, čovjek je sastavljen od tri dijela: višeg Ja, srednjeg Ja (ova dualna svjesnost) i nižeg Ja. Niže Ja je kolektivna podsvjesna razina koja obuhvaća sve na planeti Zemlji i samu Zemlju. Povezivanje s višim Ja nije moguće bez uspostave kontakta s nižim Ja, odnosno s majkom Zemljom. Stoga ne čudi da skoro svi ljudi na putu k višoj svjesnosti dođu u fazu kad imaju potrebu vratiti se prirodi na ovaj ili onaj način. Ja osobno se bavim malom permakulturnom zemljoradnjom, ali to ne mora biti zemljoradnja, može biti planinarenje, ronjenje, jedrenje, pa i obično šetanje, bilo koja aktivnost koja nas odvodi iz urbanih koncentracionih logora i vodi nas nazad u ruke prirodi.

mother-earth2.jpgSvi smo svjedoci velikih klimatskih promjena, erupcija vulkana, zemljotresa, tsunamija, pomora ptica i riba, otvaranju raznih rupa na površini zemlje u svim krajevima svijeta, iritirajućim zvukovima koji se čuju u nekim sredinama a dolaze iz Zemlje, nestanak magnetskog polja i promjena polova, te dolazak novog ledenog doba su sasvim mogući scenariji za Zemlju. Činjenica je da je dio ovih pojava očekivan u skladu s prognoziranom tranzicijom Zemlje na veći nivo svjesnosti, ali ove pojave se moraju shvatiti i kao znaci upozorenja majke Zemlje nama ljudima da smo pretjerali s mržnjom i nasiljem nad njom, nad sobom, nad drugim stanovnicima ovog planeta. Za one koje budu živjeli život u srcu i s poštovanjem prema Zemlji i svakom živom biću, pa naposljetku i prema samom sebi, budućnost na ovoj planeti može biti vesela i bezbrižna s životom u zdravlju i blagostanju.

Vratite se zemlji, vratite se prirodi, vratite se zdravlju, poštujte majku Zemlju, uživajte u blagostanju i sreći koja vas čeka tamo iza otvorenog prozora vaše male betonske ćelije u nekom gradskom koncentracionom logoru.

 

Prijevod: Drunvalo Melchizedek - "Ancient Flower Of Life 2" (Niže ja - Majka Zemlja)

Drunvalo priča:

Kahunama je jasno da smo podijeljeni u tri dijela: Više Ja, srednje Ja i niže Ja. Trebao sam znati, jer sve je podijeljeno na trećine. Ako smo srednji Ja u našoj dualnoj svakodnevnoj svijesti, onda ono što su druga dva sebstva, više i niže Ja? Mi ćemo polako objasniti tko su i što su, ali je vrlo važno da shvatite da se ne može povezati s višim Ja dok nismo povezani s nižim sebstvom. Duh prvo mora ići  prema dolje prije nego što može doći do nebesa. Ovo učenje je potvrđeno na toliko puno načina u mom životu. Tako ćemo početi objašnjavajući što je niže Ja.

U najizravnijem smislu, niže Ja je vaš podsvjesni um. No, suprotno uvriježenom mišljenju da je podsvjesni um spojen samo sa sobom i svojim osobnim podsvjesnim mislima, taj podsvjesni um nižeg sebstva je povezan sa svim drugim ljudskim bićima na Zemlji (Jungova kolektivna podsvjesnost) i to tako da intimno poznaje podsvjesni um svake pojedinačne osobe. Nadalje, niže sebstvo poznaje podsvjesni um i svake osobe koja je ikada živjela na Zemlji u prošlosti, kao i svakoga tko će živjeti na Zemlji u budućnosti. Da, vaš podsvjesni um poznaje prošlost i budućnost u detalje, barem u odnosu na Zemlju. Osim toga, vaše niže Ja zna sve povezano sa svim životom na ovoj planeti i to ne samo ljudima. Drugim riječima, cijeli živi biosfere. To je savršeni zapis. I ovo niže sebstvo je živo i manifestira se kao jedinstveno biće kad komunicira s vama. To je majka Zemlja. Ona je vaše niže Ja.

Da bude jasno, niže Ja je Zemlja i sav život na, unutar i iznad nje. Nisam siguran u ovom trenutku da li je Mjesec uključen u niže sebstvo . To je moguće, ali nisam siguran.

Prema havajskim Kahunama, a i prema većini drugih urođeničkih naroda, Majka Zemlja je dijete oko dvije do šest godina, ovisno o tome s kim ste razgovarali. Ona je uvijek dijete,  jer ona je dijete.

Da biste se povezali sa svojim nižim Ja morate je početi voljeti i igrati se s njom. Odrasla sofisticiranost i svo tehnološko razmišljanje i zamke neće uspjeti kod povezivanja s Zemljom. Ona za to nije zainteresirana. Možete meditirati satima svaki dan, mogli bi provesti sve svoje vrijeme ništa ne radeći, samo se pokušavajući povezati s Majkom Zemljom, ali obično je to gubljenje vremena. Što više pokušavate, manje je vjerojatno da će se nešto i dogoditi . Zašto? Jer će se ona povezati samo s nevinim djetetom u vama. Naravno, većina nas je izgubila djetinjastu nevinost. Izgubili smo put da se svjesno povežemo s Majkom. Morate se prisjetiti vašeg unutarnjeg djeteta i živjeti ga, ako  želite nastaviti. Čak je i Isus rekao je: "Ako ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko."

Uzmimo naš vlastiti primjer, naša odrasla strana misli da zna tako puno. Možda imate magisterij ili doktorat jednog od velikih svjetskih sveučilišta, možete se smatrati stručnjakom u svom području, možda ste čak poznati i visoko cijenjeni. No, ako želite znati Majku Zemlju, morate staviti sve to na stranu i potpuno zaboraviti. Ona nije impresionirana. Majka Zemlja voli djecu, a ako dozvolite vašoj djetinjastoj prirodi i vašoj nevinosti da izađu iz blata odraslog života, onda neka prava stvar može započeti u vašem duhovnom životu.

Kada su Kahune željele pronaći ribu, primjerice, tada pitaju majku Zemlju za pomoć. A ona će im odgovoriti. Odgovor može doći iz same stvarnosti. Oblaci se mogu pretvoriti u ljudski prst i pokazivati mjesto gdje su ribe. Kahune uđu u svoje brodove i dođu do točke gdje im je Majka rekla da je riba. I tamo nađu ribe. To je način života s prirodom koje je civilizirano čovječanstvo potpuno izgubio, iako nekoliko domorodačkih plemena i čuvari Zemlje i dalje žive na taj način.

Sada pogledajmo vas. Vi ste na poslu ili u školi recimo i odlučite ići kući. Posegnete za ključevima u džepu i odmah ste mislima u budućnosti. Već razmišljate o svom automobilu i odlasku kući. Nakon što ste sjeli u svoj automobil i pokrenuli ga, vi razmišljate u budućnosti opet. Vi razmišljate o vožnji kući ili ljubavniku ili možda o psu ili mački, ali više nego vjerojatno ne razmišljate o onome što je pravo pred vašim očima. Vi ste još uvijek u budućnosti ili prošlosti. Ali samo u sadašnjosti možemo uistinu doživjeti nešto. Sadašnjost je obično prebolna za većinu ljudi da bi sudjelovali u njoj.

Jeste li stvarno gledali ljepotu oko vas? Jeste li vidjeli zalazak sunca? Jeste li vidjeli bijele oblake na nebu? Jeste li osjetili miris zraka, ili ste odlučili da ga ne mirišite jer je bio zagađen? Jeste li vidjeli nevjerojatno lijepe boje prirode? Jeste li osjetiti ljubav prema Majci Zemlji? Je li iti jedno vaše osjetilo funkcioniralo osim onoliko koliko je trebalo za vožnju kući? To je problem. Naši odrasli životi su slijepe ulice, a mi živimo sjenu onoga što je u ljudskoj moći.

Jeste li ikada primijetili djecu kad se igraju u prirodi? Oni su postali izgubljeni osjećajući veliku ljepotu oko sebe, toliko da ponekad izgledaju kao da su u nekom drugom svijetu. Sjećate li se?
Ako se želite povezati sa svojim nižim Ja, s Majkom Zemljom, morate pronaći svoje unutarnje dijete i postati dijete opet. Igrajte se s Majkom, zabavljajte se, uživajte ​​u životu. To znači živjeti život koji je radostan. To ne znači da glumite dijete i radite glupe zvukove i lica, osim ako to ne dolazi iz srca. To znači da živite život na način koji stvarno želite, a ne na način na koji netko drugi misli da bi trebali. To znači brigu o ljudima i životinjama i drugim životima, jer osjećate vezu, a ne radi toga što ćete nekako profitirati iz toga.

Nisam razumio što mi se događalo u vrijeme kad su mi se anđeli pojavili. Sve što sam znao je da sam odustao od života u skladu sa besmislenim pravilima. Počeo sam živjeti život koji sam stvarno volio. Preselio sam se u planine, u Kanadi, gdje sam se uvijek htio živjeti. Preselio sam se duboko u šumi, jer sam oduvijek htio to učiniti. Htio sam vidjeti mogu li živjeti od ničega, a postao vrlo blizak prirodi. Nisam imao strah. Dok sam gledao izlazak sunca, svaki dan je bio kao novo rađanje života za mene. Svaki dan je bio poseban. Veći dio dana sam svirao, što je bio moj san. Morao sam naporno raditi oko tri sata dnevno, ali ostatak vremena je bio moj. Volio sam život, i još uvijek jesam. Sjemenke koje sam posijao u tim ranim godinama još uvijek rastu u mom životu i danas.

Na vrhuncu tog kanadskog iskustva, anđeli su se pojavili meni i mojoj ženi. To je bio početak doživotne ljubavi života. To je bio tihi ključ za višu svjesnost, ali u to vrijeme to nisam razumio. Kao što sam naknadno shvatio, kako bi se započeo pravi duhovni život, potrebno je početi živjeti kao dijete u prirodi. Onda kad se ostvari veza s nižim Ja, i samo onda prema Kahunasima, možemo ostvariti vezu s našim višim Ja. Majka Zemlja će odlučiti da li ste spremni, a kad ona osjeti da jeste, ona će vas upoznati s ovim višim dijelom sebe, kojeg mi zovemo više Ja.

Niti jedna sila, odlučnost, količina molitve ili plakanja vam ovo neće donijeti. Samo ljubav, nevinost i velika doza strpljivosti će vam otvoriti ovaj put. Morate zaboraviti na pokušaje. Morate zaboraviti i da se spajate s Majkom Zemljom. Samo morate živjeti svoj život iz svog srca, a ne uma. Vaš um će funkcionirati, ali pod kontrolom srca.

 

11/20 Pleiadian Alaje - spomenuta je upozoravajuća poruka plemena Kogi Mammas iz Kolumbije, kako uništavanjem Zemlje uništavamo sami sebe. Cijeli video o Kogijima se može pogledati ovdje: From The Heart Of The World - The Elder Brothers Warning

 

Earthlings pokazuje strahote nasilja i mučenja životinja.

 

Reference

Nexus 51 - Uzemljenje

Nexus 71 - Ionizirani zrak

Svjetlost 124 Uzemljenje1 - Najvažnije otkriće o zdravlju

Svjetlost 125 Uzemljenje2 - Što je zapravo uzemljenje

Svjetlost 132 Uzemljivanje - izgubljeni dodir s prirodom

Miroslav Kiš - Prizemljivači

David Wolfe - longevitywarehouse.com

www.uzemljivanje-hrvatska.org - domaći distributer prizemljivaća

 

Napomena: na prethodnim linkovima su dostupni skenovi pojedinih članaka hrvatskih izdanja časopisa Svjetlosti i Nexusa kao izvor dodatnih informacija za čitatelja. Za potpunu i cjelovitu informaciju preporučujem kupnju ili pretplatu na ove časopise.


Žuta ruža sunca

Preporuka: knjiga 'Uzemljivanje' u izdanju Telediska.

Print