This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Otisci stopala

mt_ignoreJedne noći čovjek je usnio san. Sanjao je da hoda plažom s Bogom. Preko neba bljeskale su slike njegova života. Uz svaku sliku primijetio je i dva para otisaka stopala:
jedne koje su  pripadale njemu, a druge Bogu! Kada je i posljednja slika njegova života bljesnula pred njim, pogledao je unatrag na otiske u pijesku. Primijetio je da je mnogo puta na stazi njegova života bio samo jedan par otisaka stopala. To se događalo u najgorim i najtežim trenucima njegova života.

To ga je jako mučilo, pa je upitao Boga o tome: "Bože, Ti si rekao da ćeš, kad te jednom odlučim slijediti, hodati uz mene duž cijeloga puta,
ali primijetio sam da u vrijeme najtežih dana u mom životu ima samo jedan par otisaka. Ne razumijem zašto, kada sam Te najviše trebao, Ti si me ostavio?"

Bog se nasmiješio i odgovorio:

"Moj sine, moje dragocjeno dijete, volim te i nikada te ne bih ostavio! Pogledaj ponovno te tragove stopala. Tokom problematičnih i mučnih vremena, tragovi koje si vidio su bili moji. Kad si vidio samo jedan par otisaka, to je bilo onda kad sam te nosio!"