This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Uljna terapija

olive_oil.jpg

Uljna terapija je postupak mučkanja ulja u ustima čime se jednostavno "isisavaju" mikroorganizmi i otrovi iz tijela kroz usnu sluznicu.

 

Pozadina

Uljna terapija potiče iz tradicionalne indijske medicine zvane AYUR-VEDA, a stara je preko 5000 godina. Jedan od zagovornika ove metode je i dr. F. Karach. Temeljno načelo ove terapije je vrlo jednostavno, naime, svakodnevnim ispiranjem (mućkanjem) ulja u usnoj šupljini, odstranjuju se otrovne tvari iz tijela, uslijed čega raste imunitet i organizam je sposoban da se sam izbori protiv bolesti, bez uzimanja medikamenata koji previše često, imaju vrlo nepoželjne nuspojave.
Ova metoda dala je odlične rezultate kod: glavobolja, zubobolja, bronhitisa, tromboze, kronične bolesti krvi, artroza, paraliza, ekcema, čireva želuca, bolesti crijeva, srca, bubrega, upala mozga, ženskih bolesti, kroničnih izraslina (tumori), grčeva, bolesti živaca, pluća, jetra, infarkta...

 

Postupak

Minimalno jedna čajna, a maksimalno jedna jušna žlica hladno prešanog sesamovog, suncokretovog ili maslinovog ulja, se uzme u usta i mućka u usnoj šupljini, prevlačite ulje između zubiju, bez žurbe, 15-20 min (može i duže).
Ulje se ne smije ni u kom slučaju progutati! Ispljunuta tekućina mora biti bijela kao mlijeko. U slučaju da je žute boje, to znači da ste prekratko zadržali ulje u ustima, pa produžite mučkanje.
Nakon ispljuvavanja ulja, usta se moraju dobro isprati toplom vodom, i oprati zube sa četkicom i pastom za zube. U ispljunutoj tekućini nalazi se velika količina toksina, i štetnih bakterija.
Dobro je napomenuti, da se s ovim postupkom pojačava izmjena tvari u organizmu, a imuni sistem ojačava, što dovodi do trajnog ozdravljenja. Jedan od najupadljivijih učinaka je učvršćenjem klimavih zuba (paradentoza), a zubi postaju vidljivo bijeli.

 

Doziranje

Sa ispiranjem je najbolje započeti ujutro prije jela. Ako želite ubrzati proces izlječenja, postupak možete ponoviti 3 x dnevno, i to prije jela, sa praznim želucem. Terapija traje toliko dugo, dok se organizmu vrati prijašnja snaga, svježina i miran san. Za izlječenje ovom metodom, kod akutnih bolesti potrebno je 2-4 dana, a kod kroničnih, ponekad, i do jedne godine.

 

Moje iskustvo

Duže vrijeme koristim domaće maslinovo ulje za ovu vrstu uljne terapije. Iako neki čak koriste i obično rafinirano suncokretovo ulje, imam saznanje da se preko usne sluznice pojedine tvari mogu upiti direktno u krvotok, stoga ne bih htio riskirati s industrijskim smećem. Prvi osječaj nakon ovog tretmana je osječaj čvrstine zubiju iako moram priznati da nisam primjetio da zubi postaju bijeliji. Ipak preporuka svima koji imaju problema s zubima i usnom šupljinom. Nadalje u par navrata kad sam osječao nadolazak prehlade i viroze uspješno sam je eskivirao s ovom metodom. Najbolje od svega je što je jeftina i ne zahtjeva neki napor. Jedini je problem što ćete zaraditi čudne poglede, kad vas neko od ukučana nešto upita, a vi mu samo odgovorite s mmmm.

 

Reference

Ayurveda blog

Galaksija forum

Print