Srce na cesti

Za sve one koje gutaju benzinska isparavanja, umorni gledaju crte na sredini ceste kako im izmiču pred očima, za sve 'drumske ratnike' koje jure k svom cilju, najjača Jurina 'cestovna' rokija:

 

 

I za kraj samo ovo: svaki put kad nalijem benzin u rezervoar osjetim laganu bol kao podsjetnik koliko bespotrebno novca, energije ide u ruke naftnoj mafiji koja pomoću nas samih uništava planetu Zemlje, a i sve nas zajedno što živimo na njoj. Stoga mislim da je stvarno došlo vrijeme da se na velikoj skali materijaliziraju i zažive izumi 'besplatne' energije na krilima izuma Nikole Tesle i današnjih entuzijasta koji se u svojim garažama bave tom tematikom. Sam pojam 'besplatno'je više nego dobivanje energije iz ničega, vakuma ili nulte točke, to je put oslobađanja duha i okova robstva, kad mi kao ljudi više ne predajemo svoju energiju, novac nekome ili nećemu, već suvereno živimo samodostatni u harmoniji s majkom Zemljom, svjesni da imamo svu energiju svemira na raspologanju, dostupnu samo ako to zaželimo, jednim bljeskom misli. Stoga, ajmo ljudi, nađimo tu misao, ona je tu u prostoru oko nas, konstruirajmo napokon taj uređaj koji će nam davati energiju za naše domove, u biti za bilo što, što nam treba, pa da više lansiramo 'odjeb' mračnoj kliki koja nam sisa energiju iz dana u dan. Još jedan savjet: svi oni koji misle profitirati ili patentirati takve uređaje, ostavite se toga, na krivom ste putu, samo nesebično djeljenje znanja je jedini put k uspjehu, kako osobnom tako i sviju nas kao ljudske civilizacije.

Preporuka za sve koje slično razmišljaju, prezentacija Michael Tellingera, pokretača pokreta Ubunta, koja se bavi o mogućnustima zvuka kao izvora besplatne energije: