This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dodaci orgonitu

Orgoniti djeluju na energetskom nivou stoga osim metala, smole i eventualno kristala dosta orgonitaša u njih stavlja razno razne materijale, ljekovita bilja, predmete od posebnog osobnog značaja i slične stvari za koje smatra da bi mogle obogatiti vibraciju orgonita. S ovim se u zadnje vrijeme pomalo pretjeruje, ali bitna je namjera onoga tko pravi orgonite, da na neki način posveti i oplemeni svoje uratke koji tako postaju na neki način unikati i nisu još samo jedna brojka nečije statistike.

Ja u svoje orgonite stavljam dole pobrojane elemente, ovdje je mašta granica, ali ipak treba biti umjeren i stavljati samo mali dijelić ovih sastojaka kako orgonit ne bi pretrpali svime i svačime te poremetili omjer od 50% smole i 50% metala.


 

Plemeniti metali

Što je plemenitiji metal, energetska vibracija orgonita je ljepša. Orgonit se na relativno jeftin način može obogatiti vibracijom plemenitog metala: posrebrena ili pozlaćena dugmad se nalijepi na kristal koji se stavlja u orgonit. Pošto kristal usmjerava orgonsku energiju, dovoljna je i mala informacija o srebru i ona će biti emitirana zajedno s orgonskom energijom. Nadalje, neki ljudi stavljaju i po par kapi koloidnog srebra u orgon. Ovo neće remetiti stvrdnjavanje smole. Isto tako oni koji se bave informiranjem (radionics) mogu informirati neku smjesu (prah) s zlatom i koristiti je prilikom miješanja smole.

Ja inače redovno stavljam posrebrene botune u svoje HHG zalijepljene lijepilom na kristalne špice. Posrebrene botune za nakit koji su inače od mesinga kao baznog metala, nabavljam preko e-baya.

 

srebro_IMG_4521.jpgsrebro_IMG_2476.jpg

Kristalne špice s posrebrenim botunima koje 'oplemenjuju' vibracije orgonita s vibracijom srebra

 
Ljekovito bilje

U orgonite skoro uvijek stavljam smrvljene, osušene ili pak svježe listove bilja kao što su kadulja, ružmarin, lavanda, neven, korijander, koromač, anis, lavanda, metvica i ostale. Neke berem u vlastitom vrtu, a neke kupim u bio-ljekarni kao osušenu smjesu za čaj koju eventualno još malo smrvim. Ovo svakako preporučam kao dodatak karamelnim orgonitima jer vruči šečer lagano otopi ovu ljekovitu smjesu pa tijekom hlađenja cijela kuhinja i susjedstvo zamiriše po eteričnim mirisima kao najbolji botanički vrt u cvatu.

 

bilje_IMG_3331.jpg

Korijander, kadulja, anis, koromač,...mirišljavi mix za moje orgonite

 

Ljekoviti sastojci

Prah zelene gline ili par kapi koloidnog srebra se mogu umiješati u smolu.

 

Školjke, puževe kučice i ostali prirodni 'ostaci'

Puževa kučica je najbolji primjer tzv. zlatnog reza ili Fibonaccievog broja koji označava omjer po kojem je sve živo na ovoj planeti dizajnirano. Naime početak svega u ovoj našoj stvarnosti je označen tzv. cvijetom života koji je prisutan u skoro svim arheološkim iskopinama svih epoha i svih kultura diljem svijeta. Cvijet života je prisutan i u krugovima u žitu. Cvijeta života je u biti opisan Fibonaccievim nizom i rastučom spiralom koja je prisutna skoro svugdje oko nas i daje sveti omjer i pra-dizajn po kojem se sve oblikuje i raste na ovoj planeti, a i u ovom svemiru (mi ljudi, životinje, cvijetovi, planete, galaksije i ostalo). Više o ovome na Sacred Geometry - Flower Of Life i Math Of God.

Stoga puževa kučica samo s svojim oblikom emitira poseban oblik energije. U sličnu kategoriju spadaju i školjke. Ja obično skupljam napuštene puževe kučice, a školjkice se mogu kupiti u razno raznim dučanima, iako ih dosad nisam stavljao u svoje orgonite.

 

puz_IMG_3448.jpg

Bijela puževa kučica na vrhu mog HHG-a

 

Bionizirani kvarcni pijesak za vrt (sand quartz)

Bionizirani vrtni kvarc (sand quartz) je jeftini vrtni kvarz pijesak (30-ak kuna 20 kila) koji je bioniziran.  Bionizacija pijeska je metoda oživljavanja pijeska po Reichovoj metodi koji je prvi koji je otkrio da i neživa materija (pijesak) ima energetske balunčiće (bione) koji se ponašaju kao živa bića. Ovaj pijesak nije zamjena za kristal u orgonitu, ali služi kao koristan mineralno-organski dodatak orgonitima stoga ga skoro uvijek stavljam u svoje orgonite. Iskreno rečeno nakon postupka bionizacije vizualno i osjetabilno se dosta razlikuje od orginalnog kvarcnog pijeska što mi potvrđuje da je Reich bio u pravu.

Postupak pravljenja bio-pijeska (opisan je ovdje) se sastoji od toga da se pijesak jednostavno skuha u vodi i da se kuha oko pola sata, zatim se izlije voda ako je što preostalo, ohladi se i stavi u friz preko noći, nakon 24 sata ponoviti postupak i onda još jednom, znači postupak se sastoji od tri prokuhavanja pijeska i tri smrzavanja. Kod kuhanja je dobro staviti poklopac na lonac da ne iskoči pijesak i što širu posudu s što tanjim slojem pijeska. Ja bionizirani pijesak ostavim na suncu još par dana da se dodatno energizira.

 

biosand_IMG_4763.jpg

Bionizirani kvarcni pijesak je obavezan dodatak mojim orgonitima.

 

Filc podlošci

Iskusni orgonitaši tvrde da je optimalno da orgonit bude iznad poda/tla bar par milimetara, navodno se poboljšava tok orgona. Ovo nisam posebno istraživao, ali sam dosta rezerviran prema ovoj tvrdnji jer su zemlja i voda bolji vodiči orgona nego sam zrak. Međutim i radi estetike i radi spriječavanja pucanja krhkih rubova poliesterskih orgonita na dno HHG orgonita se najčešće stavljaju gumirani samoljepivi podlošci odnosno tzv. filcevi.

 

filc_IMG_4732.jpg

Filc podlošci za HHG-ove

Tags: orgoniti, dodaci

Print