This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zašto je ubijen poljski predsjednik?

Povijest se ponavlja

pol_crashsite_01.jpgDok se vraćao iz inspekcije poljskih snaga razmještenih u sjevernoj Africi, premijer poljske vlade u egzilu Władysław Sikorski, njegova kćerka, vojni časnici i osoblje vlade su poginuli u padu aviona koji se srušio nakon 16 sekundi leta nakon polijetanja s aerodroma na Gibraltaru 04.07.1943.g.

Dok su odlazili na 70. obljetnicu ruskog masakra nad poljskim civilima i vojnicima kraj Katinske šume, poljski predsjednik Lech Kaczyński, njegova žena, glavni zapovjednik oružanih snaga, guverner centralne poljske banke i ostali visoko rangirani državni službenici su poginuli u padu aviona neposredno kraj aerodroma u Smolenskom u Rusiji, 10.04.2010.g.

Što je zajedničko visoko rangiranim poljskim dužnosnicima Sikorskom i Kacynskom, osim što su poginuli u sličnim 'avionskim nesrećama'? Pa vrlo jednostavno: oba su bila smetnja globalnim planovima mračnih sila koje vladaju svijetom te je bilo potrebno da nestanu s lica zemlje. Pa idemo malo zagrebati ispod površine i analizirati državni udar izveden u Poljskoj u travnju 2010.g. u kojem je u jednom potezu zbrisano pola poljskog državnog vrha.

 

 

Zašto su ubijeni?

LECH KACZYNSKI Władysław Sikorski se 1943.g. zalagao za istragu ruskog zločina u Katinskoj šumi što je onda mnogima zasmetalo: Rusima na čelu s Staljinem koji je to želio zataškati, te tzv. zapadnjačkoj savezničkoj koaliciji (USA & GB) koja nije željela neprijateljski rapoloženog Staljina. Samo dva mjeseca nakon što je Sikorski zahtjevao istragu međunarodnog Crvenog Križa zločina u Katinskoj šumi, te nakon što je Staljin prekinuo diplomatske odnose s poljskom vladom u egzilu, Sikorski doživljava avionsku nesreću nad teritorijem koji je kontroliralo Britansko carstvo. Vrlo zgodan tajming.

Lech Kaczynski je nakon skoro 70 godina napravio istu grešku: branio je interese Poljske države: nije dopustio super štetan ugovor s ruskim GazProm-om kojim bi se Poljska obvezala u idućih 28 godina kupovati plin od Rusa, iako se nedavno otkrilo da i sama Poljska ima bogata nalazišta plina. Lech je bio pripadnik stare garde, konzvertivac, veteran Varšavskog ustanka 1944.g. i euroskeptik koji je zazirao od odricanja nacionalnog suvereniteta Poljske nauštrb euro-integracija, te je Poljska uz Češku među zadnjima ratificirala sramotni Lisabonski Ugovor kojim se Europska unija defacto pretvara u totalitarni režim u kojemu je sva moć koncentrirana u rukama nekolicine moćnika koji nisu izabrani već odabrani.

Pokojni guverner centralne banke Slawomir Skrzypek je napravio smrtan grijeh u očima vladajuće globalne bankarske mafije predvođene IMF-om (International Monetary Fund ili MMF) jer je održavao tečaj poljskog zlota na način da pogoduje razvoj poljske privrede čak i u teškim ekonomskim uvjetima, tako da je Poljska jedna od rijetkih europskih zemalja koja je je 2009.g. završila u plusu (GDP 1.8%). Za one koji nisu upućeni IMF je predvodnik globalne politike osiromašivanja i de-industralizacije SVIH zemalja na svijetu s konačnim ciljem izazivanja totalnog financijskog i društvenog kolapsa kako bi se ljudi i države lakše POKORILI uvođenju totalitarnih mjera i svojevoljnom odricanju svojih prava i državnog suvereniteta (primjer starijeg datuma je bankrot Argentine, nešto nedavniji primjer je Island, a najnoviji je bankrot Grčke - 05-2010.g.).

Tu je i slučaj ministrice zdravstva Ewe Kopacz koja je 2009.g. zadala skoro pa smrtan udarac velikoj akciji Sila Zla i Tame u širenju svinjske gripe i cjepiva za istu (oboje umjetno generirani biološki otrovi) kada je odbila kupiti doze cjepiva od NovArtisa, švicarske kompanije nasljednice Ciba-e koja je u drugom svjetskom ratu usko surađivala s nacistima u izradi i testiranju novih bio-kemijskih oružja koje su testirali na nesretnicima po raznim koncentracijskim logorima, te koja je izumila DDT nervni bojni otrov, nekada smatran pesticidom. Poljska je JEDINA zemlja na svijetu koja je ODBILA kupiti doze cjepiva 'protiv' svinjske gripe po suludim uvjetima u kojima se kompanija koja prodaje cjepivo odriče bilo kakve odgovornosti za eventualnu štetu nastalu upotrebom cjepiva.

Zaključak: Poljski državni vrh je provodio politiku koja je bila destruktivna za planove globalnih mračnih sila. Iako su postojali mnogo 'blaži' načini za uklanjanje ovog 'nezdravog' tkiva (lažirani izbori i slično), Sile Zla i Tame su se odlučili na jedan najekstremnijih načina uklanjanja političkih protivnika, a to je egzekucija. Poruka je jasna: svima koji se USUDE provoditi politiku koja nije u skladu s smjernicama Sila Zla i Tame bit će nemilosrdno eliminirani.

 

 

Tko su ubojice?

Neupućeni pojedinci će prvo pomisliti da Rusija na čelu s Putinom stoji iza ovog masakra što je nekako u skladu s lošim odnosima između Poljske i Rusije koji traju od Poljsko-Sovjetskog rata 1919-21.g., preko ruskog masakra u Katinskoj šumi, tlačenja Poljaka pod ruskom čizmom tijekom hladnog rata, te najnovijim sporom oko stacioniranja američkih raketnih sustava u Poljskoj i Češkoj za navodnu obranu od Iranskih raketa. Rusi su imali i čvrste financijske razloge da maknu poljskog predsjednika koji je aktivno spriječavao provedbu poljsko-ruskog ugovora s GazPromom o isporuci plina Poljskoj. Na kraju krajeva, cijela izrežirana predstava pada aviona se odigrala na  ruskom teritoriju.

Međutim, s druge strane poljski državni vrh je smetao i tzv. zapadnoj aliansi sila mraka. Miljarde dolara vrijedna Operacija Svinjska Gripa je doživjela totalni fijasko možda upravo radi Poljske čiji su vladini dužnosnici možda i jedini na svijetu s službene pozicije govorili protiv cjepiva za svinjsku gripu. Poljska privreda je u uvjetima opće recesije ostvarila pozitivan rast što je ogroman udarac prljavoj globalnoj bankarskoj kampanji u izazivanju umjetne svjetske financijske krize. Ova dva razloga su dovoljni argumenti za likvidaciju.

Nadalje, ako malo analiziramo povijest Rusije od prestanka tzv. hladnog rata i odnos zapadne alianse predvođene Amerikancima prema Rusiji ustanoviti ćemo da:

 • umjesto ukidanja NATO saveza nakon hladnog rata, Amerikanci vode agresivnu politiku širenja članstva i teritorija nad kojim imaju kontrolu, te izgradnja sve više NATO baza koje su opasno blizu Ruskoj granici. U ovom kontekstu treba gledati i raspad bivše Jugoslavije i umjetno izazvani hrvatsko-srpski rat koji je nakon 20 godina rezultirao sljedećim: Hrvatska i Slovenija su članice NATO saveza. Bosna i Kosovo su okupirani teritorij NATO-a, a na Kosovu se nalazi najveća američka prekooceanska baza na svijetu BondSteel.
 • Putin je shvatio da Amerikanci umjesto razoružavanja vode agresivnu politiku naoružavanja sofisticiranim vojnim tehnologijama koje u konačnici mogu rezultirati remećenjem nuklearne ravnoteže (MAD - Mutual assured destruction) koja bi omogućila Amerikancima da budu neprikosnoveni vladari na svijetu i ostvare tzv. dominaciju punog spektra (William Engdahl - Stoljeće Rata 2). Putinova reakcija je bila očekivana: Rusija zadnjih godina intezivno radi na modernizaciji vojske te povećanju nuklearnog i konvecionalnog naoružanja: od 2007.g. Rusija ponovno uvodi konstantno patroliranje s dalekometnim bombarderima. 2010.g. predstavlja 5. generaciju lovca presretrača Sukhoi. Kao kulminacija rusko-američkog sukoba je otvorena ruska pomoć Iranskom nuklearnom programu. U nizu zakulisnih igara, javnost je imala prilike svjedočiti događaju otmice ruskog broda punog naoružanja kojii je bio upućen prema Iranu, a koji je navodno otet od strane Izraelske tajne službe MOSAD.
 • Amerikanci vraćaju udarac, te nagovaraju Gruzijskog predsjednika da pokrene samoubilačku vojnu akciju u Južnoj Osetiji. Ovo je bila jasna i nedvosmislena američka provokacija, a cilj je testiranje spremnosti ruske vojske i dodatno uništenje ionako slabog međunarodnog ugleda Putina i Rusije općenito. U svim svjetskim medijima, ruska akcija je proglašena kao genocidna invazija krvoločnih ruskih snaga na malu nezavisnu državicu.
 • Kad su vidili da gruzijskom provokacijom nisu bog zna šta ostvarili, Amerikanci aktiviraju svoje čečenske teroriste koji izazivaju niz bombaških napada u Rusiji od kojih je jedan od najtežih bio onaj na željezničkoj postaji Lubyanka u Moskvi. Cilj je jasan: dodatna destabilizacija Putinova režima.
 • Putinov odgovor je bio jačanje utjecaja u Ukrajini i Kirgistanu. U Ukrajini osigurava pobjedu proruskog predsjedničkog kandidata Viktora Yanukovych što pak rezultira potpisom novog ugovora za produženje najma vojne baze na Krimu u Sevastopolju za potrebe crnomorske ruske flote. U Kirgistanu organizira državni udar koji rezultira rušenjem prozapadne vlade i postavljanje proruske vlade s konačnim ciljem otjerivanja Amerikanaca i njihove baze iz Kirgistana.
 • Napokon, Obama nagovara Putina da se odrekne svojih Iranskih saveznika, te kao znak dobre volje nudi potpisivanje sporazuma o nuklearnom razoružanju, te kao poklon paket, eliminaciju poljskog državng vrha što je u biti višestruko korisno za obe 'strane'. 08.04.2010.g. Obama i Putinov potrčko Medvedev se sastaju u Pragu i potpisuju pakt o smanjivanju nuklearnog arsenala (START - Strategic Arms Reduction Treaty), a 10.04.2010.g poljski predsjednik zajedno s vodećim vojno-političko-financijskim poljskim dužnosnicima biva eliminiran.

Zaključak: iako na površini imamo stalno sukobljene strane kao što su Istok i Zapad, Muslimani i Katolici, Rusija i Amerika, činjenica je da svi oni imaju iste mračne gospodare, te u suštini provode jednu politiku koja ima zajednički cilj: izazivanje umjetnih sukoba, ratova i patnji ljudi. Ako se na njihovom putu tu i tamo nađe neki pokret otpora kao što je bio slučaj s državnim vrhom Poljske, onda se ove dvije naizgled suprostavljene strane vrlo brzo dogovore oko zajedničkog djelovanja u cilju eliminiranja prepreka.

 

 

Metode eliminiranja Sila Zla i Tame

Sile Zla i Tame imaju vrlo prepoznatljive metode eliminacije koje obično imaju dvije karakteristike:

 • simbolika (datum, mjesto zločina ili nešto drugo)
 • očiglednu nelogičnost (ili pak više njih)

Eliminacija poljskog državnog vrha ima oba elementa:

 • simbolika je datum zločina koji pada na 70. godišnjicu masakra u Katinskoj šumi.
 • najveća nelogičnost je da najmoćniji pojedinci države zajednički putuju istim avionom što je u suprotnosti s bilo kakvim sigurnosnim pravilima o zaštiti i prijevozu VIP osoblja.

pol_crashsite_03.jpgPoljski državni vrh je imao 'čast' da je eliminiran skoro pa najekstremnijom metodom likvidacije, što je rezervirano samo za utjecajne ljude, predsjednike država i visoke funkcionere koji se ogluše na zapovijedi Sila Zla i Tame, a čijim se ubojstvom želi poslati nedvosmislena poruka ostalim poslušnicima koji obnašaju visoke funkcije, a pate od moralnih dubioza i ostalih nezdravih ideja.

Inače metode eliminacije, uklanjanja i ušutkavanja neželjenih protivnika koje koriste Sile Zla i Tame možemo kategorizirati na sljedeće tipove (poredano od najblažeg do najekstremnijeg):

 1. Ukidanje financijskih izvora (gubitak posla, gubitak licence, zabranjen pristup medijima, praktično onemogućavanje rada, rušenje ugleda u znanstvenoj zajednici, marginalizacija i slično). Primjer je Dr.Sc. Royal Raymond Rife, znanstvenik koji je početkom 20. stoljeća našao lijek za rak, što je bilo fatalno za udrugu zločinaca koji sebe nazivaju doktorima i koji primarno štite interese farmaceutskih kompanija. Rife je na razne načine bio difamiran, njegov rad uništen, a on sam je završio svoj život istražujući dno čaše.
 2. Druga malo jača metoda eliminacije je izazivanje bolesti koja može uzrokovati trenutnu smrt ili dugotrajnu agoniju. Ova metoda je rezervirana za malo opasnije protivnike. Sile Zla i Tame su tijekom 20. stoljeća raznim biokemijskim nervnim otrovima (aspartman, plastični spojevi, dioksin) te tzv. nevidljivim elektromagnetskim oružjima (sateliti, mobiteli, HAARP) razvili mogućnosti da nekoga ubiju ili osakate bez imalo problema. U ovakve vrste bolesti spadaju moždani udari, srčani udari, dijabetes, rak, Morgellons, bolesti živčanog sustava (Alzheimer, Mulitple Skleroza) i ostale novokomponirane umjetno generirane boleštine. Najpoznatiji primjer ubojstva moždanim udarom je UBOJSTVO američkog predsjednika Franklina Delano Roosvelta koji je 1945.g. uoči govora u UN-u hladnokrvno ubijen. Najvjerovatnij razlog njegove eliminacije je otpor prema provedbi tajne operacije PaperClip koja je predvidjela amnestiju od ratnih zločina i zapošljavanje preko tisuću Hitlerovih nacističkih znanstvenika i doktora smrti u američkoj vojsci, što Roosvelt jednostavno nije mogao 'progutati'.
 3. Treća metoda eliminacije je samoubojstvo. Ova metoda je rezervirana za srednje opasne protivnike za koje postoji potreba da se odmah maknu s scene, ali opet postoji potreba da se ne izazove velika medijska pažnja (bar ne u tzv. 'mainstream' medijima). 'Samoubojstvo' se može inducirati na više načina: tjeranjem jedinke da sam to učini kontrolom uma pomoću elektromagnetskih ili drugih sustava ili pak ubojstvom jedinke te podmećanjem lažnih dokaza o samoubojstvu. Najpoznatiji primjer je 'samoubojstvo' engleskog mikrobiologa David Kellya, stručnjaka za biokemijska oružja, bivšeg UN inspektora naoružanja u Iraku koji je nakon englesko-američke invazije na Irak 2003.g. javno obznanio da je engleski vojno-politički vrh bio upoznat s činjenicom Irak NEMA oružja za masovno uništenje što je bio službeni razlog za invaziju na Irak. Uoči pokretanja parlamentarne istrage u kojoj bi bio glavni svjedok, David Kelly je pronađen mrtav u šumi. Tzv. Huttonova komisija ustanvljuje da je riječ o samoubojstvu. Svi medicinski i drugi izvještaji o okolnosti smrti su deklarirani kao državna tajna za idućih 70. godina. Sramotno!
 4. Četvrta metoda eliminacije je pogibija u navodnoj nesreći (avionska, automobilska). Ova metoda je jedan od najekstremnijih oblika eliminacije. Obično je popraćena s velikom medijskom pozornošću i obično je rezervirana za poznatije pojedince čija eliminacija mora 'odjeknuti'. Najpoznatiji primjer ovakve vrste ubojstva je eliminacija princeze od Walesa, lady Diane, koja biva ubivena u Parizu. Ovih dana (4-2010.g.) smo svjedoci avionske nesreće u kojoj je eliminiran poljski državni vrh. Prije skoro 70. godina u sličnoj avionskoj nesreći poljski premijer Sikorski biva eliminiran. Enrico Matteo, osnivač naftne talijanske kompanije ENI,  je ubijen 1962.g. isto u avionskoj nesreći kad je poremetio planove mračnih sila o totalnoj dominaciji nad svim izvorima nafte u svijetu. U novijoj ljudskoj povijesti, ovo je jedan od najčešćih načina brutalne eliminacije nepoželjnih osoba. 
 5. Peta metoda eliminacije je nasilna smrt kao posljedica atentata: Mohandas Karamchand Gandhi je ubijen 1948.g. po nalogu britanske krune. Na veliku žalost Sila Zla i Tame, tek ga je njegova smrt proslavila, od onda Sile Zla i Tame izbjegavaju ovakvu metodu eliminacije, ali ipak je kadkad primjenjuju. Primjer: ubojstvo John F. Kennedy-a je najpoznatiji primjer ovakve vrste eliminacije. JFK je likvidiran od strane mračnih sila kad je napokon shvatio što se u stvari događa iza kulisa i kad je namjeravao stati na kraj krvolocima i lupežima koji kontroliraju svijet iz sjene, a za to koriste Amerikance. Nakon JFK.a, Amerika više nikada nije imala poštenog i jakog predsjednika, samo poslušnike-beskičmenjake koji su izvršavali tuđe zapovijedi. Postoji anegdota: nakon JFK-a, svaki novoizabrani predsjednik Amerike ide u mračnu sobu gdje mu pokažu pravi film ubojstva JFK-a te mu zaprijete da im prijeti ista sudbina ako budu neposlušni.

 

 

Teorije o tehničkim detaljima ubojstva poljskog državnog vrha

Postoje razne teorije o načinu ubojstva poljskog državnog vrha koji se zbio 10.04.2010.g. Mi kao stoka sitnog zuba, možemo samo nagađati kako se se to skupa odigralo, pa ću ovdje iznijeti samo dvije teorije:

1. Poljski dužnosnici su bili prisiljeni da svi idu istim avionom, piloti su bili žrtvovani agenti mračnih sila koji su imali zadatak prebaciti Poljake od točke A do točke B, ali nisu slutili da ih na vojnom aerodromu u Smolensku čeka dobro pripremljena zamka. Avion je srušen ili krivim navođenjem s zemlje što je vrlo moguće u uvjetima slabe vidljivosti ili pak rušenjem s lakim prijenosim protuavionskim oružjem tipa STRELA. Nadalje, bez obzira na vrstu rušenja, nakon pada s male visine obično ima dosta veliki broj preživjelih. Postoji video snimka koja je navodno snimljena neposredno nakon pada aviona, a na kojoj se čuju pucnjevi i vidi se kako se neki preživjeli putnici likvidiraju.

 

 

2. Druga teorija je da su poljski dužnosnici oteti u jednoj koordiniranoj akciji te smaknuti daleko od očiju javnosti, dok je avionska nesreća dobro inscenirana predstava. Ovoj teoriji ide u prilog to, što bi ovo bilo donekle lakše izvesti. Isto tako na službenim snimkama ne vide se tijela, ne vidi se sabirni centar za mrtve, niti hitna pomoć. Neki tvrde da se na ovim službenim snimkama čak vidi i korozija na trupu aviona, što bi pak indiciralo da su samo donijeli neku staru olupinu i zapalili je. Na snimci se vide dijelovi trupa aviona koji imaju perfketno ravan presjek, što isto podupire teoriju da je mjesto avionske nesreće 'najmešteno'. Isto tako, tijela poginulih su navodno misteriozno išla najprije u Moskvu, a zatim su se uoči sprovoda vratila nazad u avionu koji je navodno išao 'ispod vulkanskog oblaka', što je malo smiješno. Naime tih dana oko 18.04.2010.g nad Europom je vladala zabrana letenja radi vulkanskog oblaka iz Islandskog vulkana.

 

 

Nelogičnosti

Ako pak zanemarimo sve prethodno izrečene teze i teorije i ako samo pogledamo činjenice, možemo ustanoviti niz nelogičnosti u ovoj avionskoj nesreći koje bi i kod 'normalnih' ljudi probudile sumnju, a kod nas 'konspiratora' samo potvrdile naše teorije. Pa idemo ih nabrojati:

 1. Van svake pameti je da skoro svi visoki dužnosnici idu istim avionom na put. Radi sigurnosnih razloga ovo se izbjegava upravo radi eventualnih nesreća, atentata i ostalog.
 2. Novinari koji inače putuju zajedno u istom avionu s predsjednikom ovi puta nisu išli kobnim letom.
 3. Meni osobno je vrlo čudno da na obljetnicu masakra u Katinskoj šumi ide i guverner centralne banke. Što on tamo ima raditi, kakve on ima veze s vanjskom i unutarnjom politikom?
 4. Na sprovod održan 18.04.2010.g., ama baš nitko od europskih i svjetskih čelnika osim ruskog predsjednika Medvedeva. Navodno je harao vulkanski dim iz Islandskog vulkana pa je zračni promet bio zabranjen. Ovo bi još zvučalo uvjerljivo da nije malo čudno kako je Medvedev ipak uspio doći avionom, te kako su tijela poginulih prebačena iz Moskve isto avionom, te kako predsjednici/premijeri susjednih država (Njemačka i ostali) nisu mogli doći na pogreb cestovnim/željezničkim prometalima.
 5. Najnoviji podaci iz crnih kutija srušenog Tupovljeva otkrivaju da je pao oko 8.41 po lokalnom vremenu, a ne u 8.56. 15 minuta nedostaje.
 6. Predsjednički Tupovljev TU-154 je inače nedavno generalno obnovljen i opremljen je modernom tehnikom za prepoznavanje i mjerenje visine (Terrain awareness and warning system: TAWS) te je za pilota vrlo teško napraviti kobnu grešku u izračunu visine, što je inače službeni stav.
 7. Pad s relativno malo visine, uglavnom rezultira s velikim brojem preživjelih, ali ovdje nitko nije ostao živ.

 

 

Epilog

Još jednom su hrabri i pošteni ljudi pali od ruke mračnih sila jer su se usudili zastupati humane stavove, jer su se usudili braniti prava čovjeka i svoje domovine. Ovoga puta poljski predsjednik i njegovi ljudi su bili prijetnja provedbi tajnih planova globalnih zločinačkih udruga te su brutalno uklonjeni s scene s jasnom porukom svima ostalima što ih čeka ako se ogluše o naredbe. Mračne spodobe koje stoje iza ovog ubojstva poljskog državnog vrha, iza svake smrti djeteta bilo u Africi od gladi ili side ili u Iraku od upotrebe biokemijskih otrova, iza svake smrti bilo kojeg čovjeka na ovoj planeti, nisu ni svjesne da sami sebi kopaju rupu. Jednog dana će i njima sudbina zakucati na vrata i morati će položiti račun za svu jad i nevolju koju su svalili na ljudski rod.

 

 

Reference - službena priča

ANNA WALENTYNOWICDana 10.04.2010.g. oko 10.56h po GMT srušio se avion poljskog predsjednika Lecha Kaczynska prilikom slijetanja na bivši vojni aerodrom u Smolenskom u Rusiji, prilikom posjete Katinskoj šumi prigodom 70. obljetnice ruskog masakra. Poginulo je svih 96 putnika i članova posade. Avion je bio stari ruski model Tupovljev TU-154 koji je bio nedavno na remontu. Istraga za sada otklanja mogućnost tehničke neispravnosti aviona, a krivica za pad aviona se pripisuje pilotu aviona koji je navodno u magli krivo procijenio visinu te avion sletio u šumu, umjesto na aerodrom. Najznačajnije osobe u avionu:

 • LECH KACZYNSKI - predsjednik Poljske. Mandat mu je završavao u 6. mjesecu ove godine.
 • ALEKSANDER SZCZYGLO - šef poljske obavještajne agencije BBN (National Security Office)
 • SLAWOMIR SKRZYPEK - guverner poljske centralne banke
 • FRANCISZEK GAGOR - zapovjednik glavnog stožera poljske vojske
 • RYSZARD KACZOROWSKI - bivši predjsednik poljske u egzilu za vrijeme nacističke i ruske vladavine Poljskom od 1939.g. do 1990.g.
 • ANNA WALENTYNOWICZ - legenda štrajka u Gdanjsku koja je bila jedna od najvećih pobuna poljskog naroda protiv ruske okupacije.

 

 

Reference - povijest

pol_pows1939_05.jpgPoljska je uvijek bila na meti osvajača, a u zadnjem stoljeću najviše je štete Poljski narod pretrpio od Rusa. Pa idemo nekako nekako sažeti noviju Poljsku povijest:

Nakon Prvog svjetskog rata, zahvaljujući spletkama osovina Zla, umjesto mira u Europi, vodili su se brojni lokalni ratovi između susjednih državica za osvajanje teritorija i redefiniranje granica koje nisu bile određene Versailskim ugovorom koji je jedan najsramotnijih aktova koji je čovjek ikad vidio, a koji je direktno otvorio vrata i pripremio teren za uspon Hitlera u Njemačkoj  i početak Drugog svjetskog rata. Poljska na nagovor mračnih sila pokušava iskoristiti građanski rat u Rusiji i Ukrajini te uspješno osvaja dio teritorija Ukrajine. Ovo je bio početak tzv. Rusko-Poljskog rata koji je trajao od 1919.g. do 1921.g. Nakon konsolidacije vlasti Lenjin s Crvenom Armijom tjera Poljake iz Sovjetske Ukrajine i dolazi sve do Varšave, ali Poljaci se uspješno brane što pak rezultira mirovnim ugovorom u kojem su se Poljska i Sovjetski Savez ipak dogovorili oko razgraničenja. Ova epizoda s Poljskom je ostala u bolnom sjećanju Rusima i kao što ćemo vidjeti, Rusi su čekali prvu priliku da Poljacima vrate milo za drago, a to se ubrzo desilo s početkom Drugog svjetskog rata.

1939.g. Hitlerova Njemačka i Staljinov Sovjetski savez zajedničkim snagama napadaju Poljsku i u skladu s već ranijim dogovorom dijele Poljsku međusobno. U školskim udžbenicima se nikad neće naći činjenica da je i Rusija sudjelovala u ovom napadu na Poljsku i da su Hitler i Staljin bili saveznici na početku Drugog svjetskog rata.

1940.g. Staljin je naredio eliminaciju oko skoro 20000 poljskih časnika. Zločin je danas poznat kao masakr kod Katinske šume (Ukrajina). Cilj je bio jasan: obezglaviti Poljsku, a i osvetiti se za poraz kod Varšave 1920.g.

1944.g. kad se već nazirao kraj nacističke Njemačke i kad je Crvena Armija već bila na domak Varšave, dobro organizirani poljski pokret otpora je vidio šansu da digne ustanak u Varšavi i oslobodi Varšavu od nacista. Ovo je poznato kao Varšavski ustanak. Osim oslobođenja Varšave, cilje je bio i uspostaviti kakvu takvu političku kontrolu na Poljskim teritorijem kako Staljin ne bi nasilno uveo svoju marionetsku prosovjetsku vlast. Računali su da oni i Rusi  imaju zajedničkog neprijatelja: naciste i da će im Crvena Armija pomoći. Grdno su se prevarili. Rusi su na miru gledali s druge strane rijeke Vistule kako nacisti i SS trupe kolju poljske pobunjenike i civile i ravnaju zgradu po zgradu, čak su i rušili engleske RAF-ove avione koji su bacali pomoć pobunjenicima iz zraka. Rezultat je oko 16000 poginulih poljskih pobunjenika i preko 100.000 poljskih civila koji su pali kao žrtve nemilosrdne urbane bitke. Nakon rata sve preživjele pobunjenike, pripadnike tzv. Poljske Domovinske Armije, Staljin je pohapsio, dijelom pobio, a dijelom poslao u razne gulage.

Nakon rata, Staljin u Poljsku instalira svoju prosovjetsku vladu koja upravlja zemljom čvrstom rukom. Tzv. zapadna aliansa priznaje sovjetsku kontrolu nad svim zemljama istočno-europskog bloka. Ovo je bio još jedan mračni plan osovina Zla koji je omogućio tiraniju, strah i treper koji je Sovjetski režim provodio na jadnim ljudima istočne Europe, a i koji je držao cijeli svijet u napetosti zbog umjetno insceniranog i kreiranog tzv. hladnog rata koji je potrajao sve do 1990.g.

1980.g. Poljaci dižu radničku revoluciju revoltirani teškim uvjetima života iza tzv. željezne zavjese pod sovjetskom čizmom. Iskra je zapaljena u brodogradilišu Gdanjsk kada je sindikalna aktivistica Anna Walentynowicz otpuštena s posla. Rađa se pokret Solidarnost koji vodi Lech Walesa, a koji se služi spomenom na Katinsku šumu koja je onda bila tabu tema kao svojevrsnim buntom protiv Rusa. Anna Walentynowicz, legenda Poljske i simbol otpora ugnjetavanju, je jedna od poginulih u ovoj navodnoj avionskoj nesreći 2010.g.

S obzirom na ogromnu količinu krvi proliveni između Poljske i Rusije, uopće ne čude hladni politički odnosi i animozitet između ove dvije zemlje, tako da i ovo smaknuće poljskog državnog vrha možda i nije takvo iznenađenje pogotovo jer uvelike podsjeća na masakr u Katinskoj šumi od prije 70 godina.

 

 

Reference - linkovi

Wikipedia - pad aviona poljskog predsjednika

ATS Forum - tread o dokazima ubojstva poljskog predsjednika

Tupovljev je imao isključen TAWS - članak Jane BurgerMeister

Zahtjev za međunarodnu istragu nesreće - Jane BurgerMeister članak

Brat blizanac ubijenog poljskog predsjednika se kandidira na idućim izborima - Jane BurgerMeister članak

 

Reference - video materijal

Russia Today službeni video snimke mjesta nesreće. Kotači na ovoj snimci i na amaterkom uratku koji je snimio likvidaciju preživjelih su identični što ukazuje na to da je snimak autentičan

 

Ne-editirani amaterski video koji je navodno snimljen odmah poslje pada aviona. Na snimci se čuju pucnjevi, a kasnijom analizom se vide neke osobe kako idu k olupini. Sumnja se da su pripadnici FSB-a likvidirali preostale preživjele.

 

Jane BurgerMeister - osvrt na ubojstvo poljskog predsjednika

 

Dr. Rauni Kilde, bivša finska ministrica zdravstva, znanstvenica i spisateljica o padu poljskog predsjedničkog aviona