This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Farsa zvana Credo banka i HNS

Iako se trudim da ne pratim klaune kako se prenemažu po medijima i zabavljaju gladni puk, slučaj Credo banke i hapšenje Luketina, Djedovića i Širića su vrlo jasno i nedvosmisleno pokazali da u Hrvatskoj vlada mafija koja ima kontrolu nad svim državnim institucijama, a to su u ovom slučaju: HNB koji namjerno uništava Credo banku koja je okosnica 'dalmatinske' mafije, Uskok koji za račun iste 'dalmatinske' mafije pokreće 'kontru' i namješta Maleša kao, gle smija prikrivenog agenta Uskoka (osim što za njegov identitet sad zna samo cijela Hrvatska) Širiću i Djedoviću, pijunima tzv. 'slavonsko-zagrebačke' mafije, a za koje svatko na ulici zna čime se bavu i za čiji račun, te državno odvjetništvo koje po nalogu iste 'ZG' mafije isti dan kad su Širić i Djedović uhapšeni, hapsi člana uprave Hajduka i bivšeg predsjednika Credo banke Šimu Luketina.

Dok su se tridesetih godina mafijaši obračunavali mitraljezima po ulicama Čikaga, sada se perfidno razračunavaju na financijskom planu. U cijeloj priči 'palo' je par pijuna s jedne i s druge strane, glava hobotnice je ostala netaknuta i čista, dosta nevinih građana je oštećeno ni krivo ni dužno (kao i uvijek). Dobra vijest za 'pale pijune' je da nema šanse da ih sud osudi jer je i on pod kontrolom iste mafije, a dokaz za to je, da u Hrvatskoj nikada nije osuđen niti jedan kriminalac koji je ukrao više od miljun kuna.

Interesantno je da postoji pravilo da policija ne intervenira ako netko ukrade vrijednosti ispod 2000Kn, a slično se može primijeniti i na hrvatsko pravosuđe koje ne osuđuje nikoga koji je odgovoran za nestanak više od jednog miljuna kuna.

Zaključak: ne vjerujte niti jednoj banci i niti jednoj instituciji 'pravne' države. I jedne i druge su paravan mafije i kreirane su da nas 'obične' građane drže pod kontrolom, banke vas pljačkaju s osmijehom na licu, a institucije 'pravne' države više naliče na putujući cirkus zabavljača i žonglera da bi mi (robovi) stekli iluziju da neka tamo institucija brine o našem zdravlju, blagostanju, te o provođenju zakona, reda i pravde. Kakve li divne komedije!