Dodatna oprema za zapper

Sadržaj:

 

Pločice za noge

Pločice za noge omogućuju kvalitetnije zapiranje jer signal prolazi kroz čitavo tijelo, ne samo kroz ruke ili dio tijela. Pločice za noge se mogu koristiti samo uz palice za ruke. Pločice su od poliranog inoxa (nerđajućeg čelika), dimenzija 12x30cm. Kad se koriste i nožne pločice onda je bitno obratiti i pozornost kako se spajaju nožne pločice s obzirom na polaritet. Najbolji način je spajanje pozitivnog pola na tri mjesta: na obje noge i jednu ruku, a negativni pol samo na jednu ruku, s tim da se prilikom svakog sljedećeg zapiranja mijenja pol na rukama.

Vrijednost: 120 Cb

 

mt_ignore

Inox pločice za noge

 

mt_ignoremt_ignore

Crvena žica označava pozitivan pol, obje slike pokazuju ispravnu primjenu polariteta kod spajanja nožnih pločica

 

mt_ignore

Način spajanja kabela za nožne pločice: spajanje se vrši serijski na jednu od palica. Kabel se kači na male 'uši' na pločicama.

 

Samoljepive elektrode

Samoljepive elektrode omogućuju 'lokalizirano' zapiranje odnosno tamo gdje je potrebno jer se mogu pričvrstiti bilo gdje na tijelu (osim glave i vrata). Elektrode omogućavaju tzv. 'hands-free' mode, odnosno mobilni mod u kojem korisnik zappera može namjestiti elektrode bolo gdje na tijelu, uključiti i staviti zapper u džep, te raditi druge poslove.

Kabel na koji se spajaju samoljepive elektrode na zapper se spaja na isti način kao i kabel za palice. Komplet se sastoji od kabela (1m dužine) i dvije elektrode (4x4cm). Ukoliko osjetite trnce, zatezanje mišića/nerva ili peckanje, odmah prekinite zapiranje i premjestite elektrode na veću udaljenost jednu od druge ili elektrode postavite na predio tijela gdje je koža deblja.

Vrijednost: 50 Cb

Par rezervnih elektroda: 20 Cb

mt_ignore

Samoljepive elektrode i pripadajući kabel

 

mt_ignore

Samoljepive elektrode spojene na uZapper A63

 

Punjiva Li-Ion 9V baterija

Punjiva Li-Ion 9V baterija (650mAh) omogućava duži rad, odnosno zapiranje u mobilnom modu. Puni se preko USB kabela koji se spaja na računalo ili neki drugi USB host. Zapper mora biti ugašen u procesu punjenja. USB kabel se utikne u bateriju kroz rupicu na stražnjem dijelu zappera (znak USB-a mora biti na gornjem dijelu kabela, vidi sliku dole), zatim se kabel spaja na računalo i proces punjenja počinje. Baterija u tijeku punjenja svijetli crvenom bojom i malo se grije. Punjenje traje 1-2hr. Kad je baterija puna, promijeni boju u zeleno. Nakon toga se odspoji USB kabel i zapper je spreman za upotrebu.
Napomena: ako je otežano spajanje USB kabela na bateriju, moguće je da se baterija pomakla u kučištu. Skinite poklopac i probajte namjestiti bateriju da kabel može proći kroz otvor na kučištu. Ako i to ne uspijeva onda odvojite bateriju iz ležišta i punite je van kučišta zapera

Vrijednost: 100 Cb

mt_ignore

9V baterija i USB kabel

 

mt_ignore

Punjenje baterije je moguće bez vađenja baterije iz kučišta zappera

 

Auto kabel 12V

Auto kabel 12V za pokretanje zappera preko 12V auto utičnice. Omogućava zapiranje ili pogon orgonita za vrijeme vožnje auta.

Vrijednost: 50 Cb

mt_ignore

12V kabel za pokretanje zappera tijekom vožnje auta

 

Otporni kabel

Otporni kabel koji s ugrađenim otpornikom dodatno smanjuje potrošnju struje i produžava tijek trajanja baterija kad se napaja orgonit u mobilnom modu, odnosno kad zapper radi na bateriju.

Vrijednost: 30 Cb

mt_ignore

Otporni kabel

 

Rezervni kabel

Dodatni kabel za spajanje palica ili orgonita na zapper.

Vrijednost: 30 Cb

mt_ignore

Rezervni kabel

 

Tags: zapper