This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Day 20 - 20.10.2011 - Giftanje 4: divizija TB-ova versus Vrh Sučidra

mt_ignore

Statistika:

  1. Šečerni (70): 16 HHG, 6 large TB, 16 medium TB, 29 mini TB, 2 BC, 1 podložak
  2. Poliesterski (86): 2 HHG, 72 TB, 11 mini TB, 1 BC
  3. Epoksidni (89): 6 medaljona, 38 privjesaka, 45 botuna
  4. Total (245): 18 HHG, 134 TB, 3 BC, 1 podložak, 6 medaljona, 45 botuna, 38 privjesaka
  5. Gifted (60): 24 mini TB, 36 TB

 


 

Salio sam 12 TB-ova s plavom glazurom od epoksida i mješavinom kristalića. Uz njih sam napravio još 18 običnih mesinganih TB-ova i 11 mini TB-ova. Epoksid koristim kao 'preljev' za kučne TB-ove jer dosta dobro izgleda zbog svoje prozirnosti i lakog bojanja. Pošto ne potrošim puno, nije neki udar na džep. U TB-ove se inače stavlja jedan-dva komada kristala, ali eto ja ne štedim. Inače glavni sastojci su mesing fina piljevina, čavli, čelična vuna, bio-sand, gorski kristalići, ametist i hematit kristalići.

Slike pokazuju sve moje slikonske kalupe u 'pogonu'. Za sve njih, potrebno mi je skoro 2-3 litre smole i ekvivalentna masa metala. Pošto ne volim raditi ništa neuredno i na brzinu, na ovih četrdesetak TB-ova potrošim oko 2 sata, ako ne i više vremena. Nažalost naudišem se dosta para, stoga je glavobolja obavezna, ali brzo prođe. Ali računam da mi se ne isplati raditi malo po malo nego radije jednom tjednom pregrmiti i 'baciti se' na posao.

Cilj mi je bio da ovih 12 plavih TB-ova poklonim ljudima koji su pomalo skeptični prema orgonitima jer izgledaju kao fini ukrasi. Ostali TB-ovi su imali borbeni zadatak: neutraliziranje najviše točke u gradu Splitu na Vrhu Sučidra koja je puna mobitelskih odašiljaća, raznih antena, a među ostalim tu se istiće i prva instalirana 'Eye in The Sky' kamera koja je isključivo tu za nadzor građana po uzoru na London.

Na dan kad su orgoniti bili gotovi padala je kiša i namjerno sam ih ostavio na kiši da se isperu i da mi manje smrde, međutim poliesterska smola pobijeli kad je puno izložena vlazi, pa sam skoro uništio sve TB-ove (bar ove fine plave), ali ipak kad se osuše, bijelilo od vlage nestane. Interesantna je predzadnja slika koja pokazuje orgonit s šupljinom u sredini napunjenoj s kišom i kapljicu kiše. Dojam je da se oko njega obavija plavkasta izmaglica, bar se meni tako čini. Iako mi govore da se teško orgonska energija može uhvatiti fotoaparatom, pitam se zašto to ne bi bilo moguće, jer je orgon inače plav.

Inače slike pokazuju TB-ove ove serije i prošle serije na okupu. Ovo je bila jedinstvena prilika da slikam preko 50-ak TB-ova zajedno prije nego što sam ih sve podijelio, što giftao, što dao prijateljima i rodbini, meni nije ostalo skoro ništa, ali nema veze, bit će ih još.

Pošto je padala kiša nakon dužeg razdoblja suše, odlučio sam prikupiti malo kišnice. Radi zalijevanja vrtla, ali i za puno praktičnije svrhe: izazivanje kiše s orgonitima, o čemu ću kasnije pričati, ali bitno je istaći da umjetne vremenske promjene uzrokovane sprejanjem atmosfere kemikalijama i djelovanjem EM odašiljaća uglavnom uzrokuju suše, kao što je bila i ovog ljeta/jeseni. S orgonitima i s malo prave kišnice, može se i ovome doskočiti.

Zadnja slika pokazuje mješavinu ove serije i nekih starijih TB-ova. Primjetio sam da plava prehrambena boja s kojom bojam epoksid na suncu pozeleni, tako da nije baš uputno ove bojane orgonite držati na suncu jer je boja nepostojana, iako to ne šteti radu uređaja, ne izgleda baš sjajno.

 

gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1    

 

Slike s giftanja: neboder na Vrhu Sučidra (Krležina) je najviša točka u gradu. I tu se nalaze nebrojene antene. Dokaz jačine ovog sustava je i klimatizirani kontejner na krovu zgrade koji valjda upravlja svime time. Inače zanimljiva je ova Eye In The Sky kamera. Okrenuta je na taj način da samo može snimati put dole (ne panoramu), odnosno da samo prati građane.

Napomena: moje oko je uočilo nove Eye In The Sky kamere u ulici Domovinskog rata, nasuprot Atrium hotela (kraj Jokera). Sve ove kamere, zajedno s novim kamerama na raznim križanjima ulijevaju neugodne osjećaje poštenim građanima. Tko nas to tamo gleda?

Linkovi o Eye In The Sky kamerama:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_in_the_sky_%28camera%29
http://www.youtube.com/watch?v=th2EO-1O00c
http://www.youtube.com/watch?v=7s94Yu_Io1U&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=BDi9i1K0CU0&feature=related
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/115722/Default.aspx

 

Oko ovog uporišta mobitelskih odašiljača sam fino bacio oko 16 TB-ova i 6 mini TB-ova u širokom radijusu po cik cak liniji, relativno dobro skriveni, s tim da sam pokrio obližnju školu, vrtić, ambulantu i novu crkvu. Interesantno je kako su sve te zgrade u dometu najjačeg isijavanja ovih mobitelskih antena. Ako vam netko tvrdi da mobitelsko zračenje nije štetno za zdravlje, a da su mobitelski odašiljači bezopasni, onda vas taj jednostavno želi ubiti. Ja mogu samo navesti primjer mog ulaza (portuna) koji je udaljen manje od 100 metara od ovih odašijača, a u kojem je nedavno 'pala' još jedna žrtva od raka u nizu. Mene uopće nije strah, niti imam volje, a ni financijske mogućnosti bježati (seliti se) niti bih, mislim da me sudbina dovela do ove točke svjesnosti i znanja da znam s kojom opasnošću sam suočen i da znam što napraviti u vezi toga, stoga se smatram obveznim pomoći ne samo sebi, nego cijelom kvartu, pa i cijelom gradu na kraju priče.

 

gallery2 gallery2 gallery2 gallery2 gallery2 gallery2
gallery2 gallery2 gallery2 gallery2