Day 14 - 29.09.2011 - Prvi plastični HHG-ovi s Mobius zavojnicama

mt_ignore

Statistika:

  1. Šečerni (70): 16 HHG, 6 large TB, 16 medium TB, 29 mini TB, 2 BC, 1 podložak
  2. Poliesterski (3): 2 HHG, 1 TB
  3. Epoksidni (24): 18 botuna, 6 medaljona
  4. Total (97): 18 HHG, 52 TB, 2 BC, 1 podložak, 18 botuna, 6 medaljona
  5. Gifted (27): 18 mini TB, 9 TB

 


 

Nabavio sam koktel čaše i naumio da napravim svoje prve plastične HHG-ove, ali s dva extra dodatka: kristalom na vrhu stožca i s špicama gorskog kristala oko kojih je namotana tzv. Mobius zavojnica koja se spaja na zapper te energizira kristal i cijeli HHG pojačavajući njegovo djelovanje. Malo ambiciozno za prve HHG-ove od poliestera, ali s obzirom na 'jaku konkurenciju' ekipe s foruma, a i s obzirom na višemjesečno iskustvo u izradi orgonita, smatrao sam da sam dorastao zadataku, što se naposljetku pokazalo istinitim.

Na vrhovima HHG-a: roza kvarc (bliži, rozasti) i aventurin (dalji, zelenkasti), unutra su špice gorskog namotane s Mobious coil, u dnu su malo veći grumeni gorskog i sitni komadići gorskog kristala i ametista ili roza kvarca, od metala mesing je glavni, ima malo bakra koji je nekim čudom pozelenio, a za malo extra krupnu piljevinu sam stavio i brokve i ostatke spužvice za suđe.

 

Izrada poliesterskih orgonita

Princip izrade poliesterskih orgonita je vrlo jednostavan. Kupi se smola i aktivator (ili katalizator). Smoli se dodaje oko 1-2% aktivatora. Dobro se izmiješa. Vremenski rok prije stvrdnjavnja smjese je oko pola sata pa više. Obavezno se koriste rukavice i radi se na otvorenom jer nijedna maska i prozor ne mogu prozračiti smrad štetnih isparavanja ove smole. Pošto poliesterska smola ima i do 7% kontrakcije usljed polimerizacije, vrlo ugodno izlazi iz skoro svih kalupa. Ja ipak najčešće koristim staklene čaše i silikonske kalupe bez ikakvog podmazivanja i do sada skoro da nisam imao problema. Radi izbjegavanja rupica, najbolje je raditi sloj po sloj: uliti malo smole, dodati malo metala, pa opet smole i tako redom.

Na svom jubito kanalu sam počeo prevoditi sve relevantne video zapise o izradi orgonita. A ovdje samo navodim video jednog od najjačih orgonitaša pod imenom SenseiDennis koji ima smisla da fino, precizno i jednostavno objasni i najkompliciranije tehnike izrade orgonita:

 

 

 

Prozirni vrh HHG

Prozirni vrh HHG se pravi na isti način kao i prozirni vrh medaljona: ulije se malo smole i stavi se kristal u čašu, čeka se da se sloj stvrdne, pošto je mala količina, bude gotovo u roku 1-2 sata i onda se lijeva ostatak.

 

Mobius coil

Mobius coil je žica namotana oko špice gorskog kristala koja se zajedno s kristalom stavlja u orgonit, a spaja se na zapper. Elektromagnetsko polje usljed struje zappera pojačava djelovanje orgonita i programira kristal na određenu željenu frekvenciju.

Izrada: uzme se tanka fleksibilna (višežična) izolirana žica što manjeg promjera, može biti i bakrena. Može se kupiti u Chipoteke ili bilo gdje. Zalijepi se drveni štap ili kutlača oko ograde terase. Žicom se obuhvati stup s tim da se žica savije točno na pola, a dva slobodna kraja se zavežu čvor. Uzme se bušilica, stavi se najmanje svrdlo i učvrsti se zajedno s čvorom. Svrdlo je samo bitno da drži čvor, inače ako je bušilica manja i ako može držati čvor onda ne treba svrdlo. Bušilica se namjesti na minimalan broj okretaja, a smjer okretaja prema uljevo (odvijanje). Upali se bušilica, a žica se drži napetom dok se lagano uvija i umata. Postupak je gotov kad su namotaji pod kutem od 45 stupnjeva. Žica se zatim namata oko kristala specijalnim postupkom koji je objašnjen u donjem videu. Jednom namotan, kristal se zajedno s žicom salije u orgonit, s tim da krajevi žice kasnije vire iz orgonita, na ove krajeve se kasnije spaja zapper koji 'boosta' HHG i od njega čini mini-broadcaster i ujedno programira kristal određenom frekvencijom.

Upute za izradu Mobius coila: http://www.whale.to/b/mobius_tut.html

 

Izrada Mobiusa by SenseiDennis

 

Slike pokazuju izradu Mobius coila i HHG-ove. Od viška smole čak sam napravio i jedan mali TB. Kasnije sam umijesio i oko 12 tankih okruglih epoksidnih botuna koje sam mislio dati ekipi za na mobitele, ali su bili preveliki, pa sa im ih prenamjenio u privjeske i botune za rutere, monitore, računala i tako dalje. Mislim da sam ih večinu podijelio. Slike tegle pokazuje neuspjeli TB. To je bio moj prvi pokušaj miješanja poliesterske smole, kad sam stavio malo katalizatora (aktivatora) i TB se nažalost nikada nije stvrdnuo. Puknuto svrdlo ukazuje da i mesing može biti zafrkan za mljevenje.

E sada ide konačni 'deploy' novih orgonitnih prinova. Naime, na alternativa forumu sam uočio da ljudi koji se intezivno bave orgonitima i imaju po kući dosta broadcastera ili orgonita s Mobius coilom da te uređaje rijetko pale i spajaju na zapper. S druge strane sam uočio da mobitelski tornjevi i ostali emiteri DOR-a rade 24/7, stoga je moja namjera bila očita: napraviti sustav koji će raditi 24/7. U tu svrhu sam iskoristio jedan akumulator, sklepao zapper i spojio orognit na nj. Međutim, kasnije sam akumulator zamijenio mnogo praktičnijm rješenjem u obliku adaptera.

Epilog priče: danas imam dva HHG s Mobius coilom koji 24/7 preko zappera spojenog na adapter emitiraju POR. Aventurin-HHG mi je lociran u kući kraj Himalajske lampe (sinergijski efekt ugodne energije), a RozaKvarc-HHG u uredu između svih mogućih aparata, adaptera i monitora u kojeg buljim preko radnog vremena.

 

gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1