Ova e-mail adresa je zasticena od spam robota, vidljiva je samo ako je ukljucen Javascript.

Winter's Tale

WintersTale.jpgTip: bajka (2014)

Opis: iako je film klasificiran kao bajka i fantazija, glavna ideja filma je nešto najbliže stvarnosti što se možda može naći u nekom zabavnom filmu uopće:

svi smo posebni i jednako važni i svemir nas sve jednako voli i to toliko da je u stanju 'saviti' prostor i 'sažeti' vrijeme kroz više stoljeća, da bi nam omogućio da ostvarimo naš san. Zvijezde su naši anđeli koji nas promatraju i vode s neba. Nekoć je nebo bilo tamno. Sad je sve više zvijezda koje svijetle na nebu. To su naši preci, naši anđeli koji su ostvarili svoju misiju na Zemlji i sad sjaje na nebu. Čekaju na nas da i mi to napravimo. Kad svi to napravimo, više neće biti tame, već kristalno osvijetljeno nebo puno sjajnih zvijezda.

Mudri čovjek je jednom rekao: sve zvijezde na nebu su u mom srcu, vidim ih srcem, ne očima. Stoga je meni osobno glavna ideja filma itekako razumljiva i prihvatljiva, dapače stvarna činjenica. Dosegnite i vi zvijezde, sanjajte svoj najsjajni san, svaki minut, svaki sat, svaki dan, svaki život, a kad osjetite snagu, kad osjetite da možete, kad osjetite da je pravi moment, ostvarite svoj san, dovedite ga ovdje na našu planetu u ovoj fizičkoj stvarnosti, na radost cijelog svemira koji će vas strpljivo čekati, koji vas je čekao tisućljećima da to napravite. Samo su dva pitanja/odgovora koja vas dijele od tog uzleta među zvijezde: što želite najviše u svom životu? što vas spriječava da to i ostvarite?

Uhvatila me inspiracija, pa sam izdvojio sve scene s porukama i stavio ih na svoj youtube kanal (vidi dole). Izdvajam ulogu mlade engleske lady iz Downtown Abbey-a, Jessice Brown Findlay, koja mi je odlična u svojoj 'grozničavoj' ulozi, a i kao narator ovih izdvojenih porukica.

Uživajte.

 

IMDB: http://www.imdb.com/title//tt1837709/

 

Isječci iz filma (preskočite ako ne želite pokvariti ugođaj gledanja cijelog filma)